Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πακιάο επέστρεψε και... νίκησε τον Βάργκας, παροξυσμός στις Φιλιππίνες

Ο Πακιάο επέστρεψε και… νίκησε τον Βάργκας, παροξυσμός στις Φιλιππίνες

Ο Μάνι Πακιάο, ένας από τους σύγχρονους θρύλους της παγκόσμιας επαγγελματικής πυγμαχίας, ήταν ο μεγάλος νικητής στη μεγάλη επιστροφή του στα ρινγκ, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του πως αποσύρεται.

Ο Μάνι Πακιάο, ένας από τους σύγχρονους θρύλους της παγκόσμιας επαγγελματικής πυγμαχίας, ήταν ο μεγάλος νικητής στη μεγάλη επιστροφή του στα ρινγκ, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του πως αποσύρεται.

Ο 37χρονος -πλέον- πρωταθλητής των ημιβαρέων βαρών από τις Φιλιππίνες, ο μοναδικός στην ιστορία που έχει κατακτήσει έντεκα, πλέον, παγκόσμιους τίτλους (εννιά φορές, πλέον, παγκόσμιος πρωταθλητής) και μάλιστα ο μόνος, που έχει πάρει τίτλους σε επτά διαφορετικές κατηγορίες (!), νίκησε, τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Λας Βέγκας τον Αμερικανό παγκόσμιο πρωταθλητή, Τζέσι Βάργκας, στα σημεία, με ομόφωνη απόφαση των κριτών και του πήρε τον τίτλο.

Ο «Πάκμαν», όπως είναι το παρατσούκλι του, επέστρεψε στη δράση, σε μία αναμέτρηση κόντρα στον 27χρονο Βάργκας και νίκησε μετά από σκληρή μάχη. Ο Βάργκας, Μεξικανός στην καταγωγή, είχε νικήσει τον Σαντάμ Αλί τον περασμένο Μάρτιο, και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και στα 28 συνολικά παιχνίδια του, είχε μόλις μια ήττα από τον Τίμοθι Μπράντλεϊ τον Ιούνιο του 2005. Από τις 27 νίκες του οι 10 προέρχονταν, μάλιστα, με νοκ άουτ, αλλά χθες δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με τον θρυλικό Φιλιπινέζο πυγμάχο.

Οι κριτές έδωσαν τον τίτλο στον 37χρονο μποξέρ με 114-113, 118-109 και 118-109 στον αγώνα που έγινε υπό το βλέμμα του Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ο οποίος είχε νικήσει τον Πακιάο στον αποκαλούμενο κορυφαίο αγώνα του 21ου αιώνα. «Εγώ τον κάλεσα να έρθει», δήλωσε μετά τον αγώνα στο Λας Βέγκας ο Πακιάο, ενώ σε ερώτηση αν θα αντιμετώπιζε ξανά τον Μεϊγουέδερ απάντησε αινιγματικά «θα δούμε», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της μεγάλης ρεβάνς.

Ο Πακιάο είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη δράση στις 9 Απριλίου, μετά τη νίκη του απέναντι στον Μπράντλεϊ. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως θα επιστρέψει στα ρινγκ, αλλά ξεκαθάρισε πως η όποια αγωνιστική του δραστηριότητα δεν θα επηρεάσει το έργο του ως γερουσιαστή στις Φιλιππίνες.

Παροξυσμός στις Φιλιππίνες

Στις Φιλιππίνες τα πάντα ερήμωσαν για να παρακολουθήσουν το ματς του «εθνικού ήρωα» στο Λας Βέγκας. Με την ανακοίνωση της απόφασης των κριτών, δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα πανηγύρισαν τη νίκη του Πακιάο.

Μάλιστα ο πρόεδρος της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, πολιτικός σύμμαχος του παγκόσμιου πρωταθλητή, ανακοίνωσε πως «η νίκη αυτή είναι μια εθνική νίκη και μας δίνει κουράγιο στη μάχη της χώρας κατά της διαφθοράς, των ναρκωτικών και της εγληματικότητας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024