Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σαφήνεια» για τις βρετανικές προθέσεις σχετικά με το Brexit ζητεί το Βερολίνo

«Σαφήνεια» για τις βρετανικές προθέσεις σχετικά με το Brexit ζητεί το Βερολίνo

Η ΕΕ έχει ανάγκη από σαφήνεια ως προς τις προθέσεις της Βρετανίας για την έξοδο από την Ένωση προς το τελος Μαρτίου του επομένου έτους, για να αποφευθεί ένα χάος στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο το 2019, προειδοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, Γκ. Κρίχμπαουμ. Την ίδια στιγμή οικονομολόγοι της Deutsche Bank εκτιμούν ότι η Μέι ίσως αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές την επόμενη χρονιά.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανάγκη από σαφήνεια ως προς τις προθέσεις της Βρετανίας για την έξοδο από την Ενωση προς το τελος του Μαρτίου του επομένου έτους προκειμένου να αποφευθεί ένα χάος στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, προειδοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, ο χριστινοαδημοκράτης Γκίντερ Κρίχμπαουμ.

«Είναι απολύτως επιθυμητό να έχουμε σαφήνεια μέχρι τον Μάρτιο ως προς τις προθέσεις της Βρετανίας. Διαφορετικά, το χάος που προκλήθηκε από το δημοψήφισμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον θα επηρεάσει τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο το 2019», προειδοποίησε ο Κρίχμπαουμ.

Εκλογές εντός του 2017 βλέπει η Deutsche Bank

Την ίδια στιγμή οικονομολόγοι της Deutsche Bank εκτιμούν ότι η Μέι ίσως αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές την επόμενη χρονιά.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι πιθανό να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές την επόμενη χρονιά καθώς αποδυναμώθηκε από μια δικαστική απόφαση σχετικά με το Brexit η οποία ενδέχεται να έχει ευρείες πολιτικές συνέπειες, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων της Deutsche Bank που εστάλησαν στους πελάτες τους σήμερα, Πέμπτη.

Η πρόβλεψη αυτή ακολουθεί τη δικαστική απόφαση η οποία ακυρώνει το σχέδιο της Μέι να αποφύγει μια επίσημη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο πριν αρχίσει η επίσημη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως προβλέπει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

«Εν συνόψει, αποδυνάμωσε τη θέση της πρωθυπουργού Μέι για το Brexit ακόμη περισσότερο και καθιστά τη διεξαγωγή νέων γενικών εκλογών το βασικό μας σενάριο, είτε πριν από την επίκληση του Άρθρου 50 είτε μετά», ανέφερε η τράπεζα στο ενημερωτικό δελτίο που διανεμήθηκε στους πελάτες της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024