Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μέρκελ «ανησυχεί» για την ελευθεροτυπία στην Τουρκία

Η Μέρκελ «ανησυχεί» για την ελευθεροτυπία στην Τουρκία

Ανησυχία για την καταστολή της ελευθερίας του Τύπου από τις τουρκικές αρχές, με αφορμή τις συλλήψεις δημοσιογράφων και στελεχών της εφημερίδας Cumhuriyet, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Η ίδια σημείωσε ότι αμφιβάλει πως η σύλληψη του αρχισυντάκτη της εφημερίδας είναι σύμφωνη με το κράτος δικαίου. Ωστόσο, η Γερμανία σημειώνει πως δεν συζητείται η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Ανησυχία για την καταστολή της ελευθερίας του Τύπου από τις τουρκικές αρχές, με αφορμή τις συλλήψεις δημοσιογράφων και στελεχών της εφημερίδας Cumhuriyet, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η ίδια σημείωσε ότι αμφιβάλει πως η σύλληψη του αρχισυντάκτη της εφημερίδας είναι σύμφωνη με το κράτος δικαίου. Ωστόσο, η Γερμανία σημειώνει πως δεν συζητείται η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ελβετίας, η Μέρκελ είπε: «Είναι τρομερά ανησυχητικό για μένα και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι η ελευθερία του Τύπου τίθεται υπό περιορισμό ξανά και ξανά».

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της γερμανική κυβέρνησης χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την καταστολή της ελευθερίας του Τύπου. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν συζητείται η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Ο Στέφαν Ζάιμπερτ υπενθύμισε ότι το ζήτημα των ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένης και της ελευθεροτυπίας, αποτελεί κεντρικό σημείο στις συνομιλίες με την Τουρκία για την ενδεχόμενη μελλοντική ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να κάνει σαφή στην Άγκυρα τη θέση του όσον αφορά το θέμα αυτό.

«Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο οι ενέργειες σε βάρος του διευθυντή (της εφημερίδας) Μουράτ Σαμπουντζού και των συναδέλφων του συνάδουν με τις αρχές του κράτους δικαίου» είπε ο Ζάιμπερτ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν θα διακοπούν οι συνομιλίες με την Τουρκία και ότι δεν συζητείται η επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Η Τουρκία κατηγορεί τον Σαμπουντζού και άλλους δημοσιογράφους της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας ότι διέπραξαν εγκλήματα υπέρ των κούρδων ανταρτών του PKK και της «τρομοκρατικής» -όπως την χαρακτηρίζουν- οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024