Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Δεν μας νοιάζουν οι κόκκινες γραμμές της ΕΕ για την ελευθεροτυπία

Τουρκία: Δεν μας νοιάζουν οι κόκκινες γραμμές της ΕΕ για την ελευθεροτυπία

Ξεκάθαρη περιφρόνηση για τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις στην τουρκική καταστολή στο τοπίο των ΜΜΕ δείχνει η Άγκυρα, με τον τούρκο πρωθυπουργό να διαμηνύει: «Δεν μας νοιάζουν οι κόκκινες γραμμές της Ευρώπης για την ελευθερία του Τύπου, τις κόκκινες γραμμές τις βάζει ο λαός». Η τουρκική κυβέρνηση δείχνει πως προχωρά με την επιδίωξη επαναφοράς της θανατικής ποινής, σε συνεργασία με το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό κόμμα, λέγοντας πως το μέτρο της θανατικής ποινής θα είναι «περιορισμένο».

Ξεκάθαρη περιφρόνηση για τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις στην τουρκική καταστολή στο τοπίο των ΜΜΕ δείχνει η Άγκυρα, με τον τούρκο πρωθυπουργό να διαμηνύει: «Δεν μας νοιάζουν οι κόκκινες γραμμές της Ευρώπης για την ελευθερία του Τύπου, τις κόκκινες γραμμές τις βάζει ο λαός».

Η τουρκική κυβέρνηση δείχνει επίσης πως προχωρά με την επιδίωξη επαναφοράς της θανατικής ποινής, σε συνεργασία με το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό κόμμα, λέγοντας πως το μέτρο της θανατικής ποινής θα είναι «περιορισμένο».

Μιλώντας την Τρίτη στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στα επικριτικά σχόλια του προέδρου της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, για την υπόθεση της Cumhuriyet.

«Αδερφέ, δεν μας ενδιαφέρουν οι κόκκινες γραμμές σου. Σε αυτό δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους ευρωπαίους φίλους μας, πάντα εγείρουν το ζήτημα της ελευθεροτυπίας στις κινήσεις μας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας» είπε ο Γιλντιρίμ.

Ο Μάρτιν Σουλτς είχε πει πως με τις συλλήψεις διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας, η Τουρκία είχε περάσει «άλλη μία κόκκινη γραμμή». «Τις κόκκινες γραμμές τις βάζει ο λαός» είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός την Τρίτη.

Ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής -άλλο ένα ζήτημα που έχει επίσης προκαλέσει ηχηρές επικρίσεις από την ευρωπαϊκή πλευρά- την οποία χαρακτήρισε ζήτημα που άπτεται της συνταγματικής αναθεώρησης (και άρα χρειάζεται ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία).

Ο τούρκος πρωθυπουργός έδειξε πως το κυβερνών κόμμα AKP υπολογίζει στη σύμφωνη γνώμη του εθνικιστικού MHP για την επαναφορά της θανατικής ποινής. «Εάν υπάρξει συμφωνία, το μέτρο θα είναι περιορισμένο» είπε ο Γιλντιρίμ, σημειώνοντας επίσης πως δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024