Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπό πυρά ο αρχηγός του FBI ενώ ξεκινά η ανάγνωση των «νέων mail της Κλίντον»

Υπό πυρά ο αρχηγός του FBI ενώ ξεκινά η ανάγνωση των «νέων mail της Κλίντον»

Το FBI εξασφάλισε ένταλμα ώστε να εξετάσει νέα ομάδα e-mail που, σε άγνωστο ακόμη βαθμό, μπαίνει στο κάδρο του σκανδάλου με τον server της Χίλαρι Κλίντον ενώ βρισκόταν στο ΥΠΕΞ -επαναφέροντας το θόρυβο γύρω από μία υπόθεση που είχε μπει στο συρτάρι. Οι Δημοκρατικοί επιτίθενται στον αρχηγό του FBI, κατηγορώντας τον πως με την επιλογή του να μιλήσει χωρίς να υπάρχουν στοιχεία «επηρεάζει τις εκλογές και παρανομεί» ενώ σε ορισμένες πολιτείες έχει ήδη αρχίσει η ψηφοφορία...

Οι ερευνητές του FBI εξασφάλισαν ένταλμα ώστε να εξετάσουν νέα ομάδα e-mail που θεωρείται ότι, σε άγνωστο ακόμη βαθμό, μπαίνει στο κάδρο του σκανδάλου με τον server της Χίλαρι Κλίντον ενώ βρισκόταν στο ΥΠΕΞ -επαναφέροντας το θόρυβο γύρω από μία υπόθεση που είχε μπει στο συρτάρι.

Οι Δημοκρατικοί επιτίθενται στον αρχηγό του FBI, κατηγορώντας τον πως με την επιλογή του να μιλήσει χωρίς να υπάρχουν στοιχεία «επηρεάζει τις εκλογές και παρανομεί» ενώ σε ορισμένες πολιτείες έχει ήδη αρχίσει η ψηφοφορία…

Το ένταλμα αυτό θα επιτρέψει στο FBI να εξετάσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκειμένου να διαπιστώσει εάν σχετίζονται με την έρευνα που είχε προηγούμενα διεξάγει σχετικά με τη χρήση του ιδιωτικού διαμετακομιστή από την Κλίντον κατά την περίοδο 2009 έως το 2013.

Η διοίκηση του FBI δέχεται πιέσεις από τους Δημοκρατικούς, προκειμένου να αποκαλύψει άμεσα λεπτομέρειες για τα αναφερόμενα ηλεκτρονικά μηνύματα, με την προεκλογική εκστρατεία της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών να φοβάται ότι το ζήτημα που έχει προκύψει θα επισκιάσει τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Σφοδρά πυρά κατά του αρχηγού του FBI

O ίδιος ο αρχηγός του FBI Tζέιμς Κόμεϊ βρίσκεται επίσης υπό πίεση για την κίνησή του να στείλει την επίμαχη επιστολή στο Κογκρέσο, με τους Δημοκρατικούς να τον κατηγορούν ανοικτά για αθέμιτη παρέμβαση στις εκλογές.

H Κίνηση του Κόμεϊ ήταν μάλλον ασυνήθιστη από μόνη της, και μάλιστα σε τέτοια συγκυρία -μία εβδομάδα και κάτι πριν την κάλπη- άνευ προηγουμένου. Συνήθως, όταν προκύπτουν νέα αντικείμενα έρευνας σε υποθέσεις που έχουν ήδη κλείσει, το FBI είτε περιορίζεται αρχικά είτε στο να τα παρουσιάσει στους δικηγόρους των εμπλεκόμενων πλευρών είτε προχωρά σε άνοιγμα νέας έρευνας.

Το ένα από τα δύο «μεγάλα κεφάλια» των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, ο αρχηγός της ομάδας των Δημοκρατικών στη ΓΕρουσία Χάρρι Ρέιντ, κατηγόρησε τον αρχηγό του FBI για «δύο μέτρα και δύο σταθμά στο χειρισμό ευαίσθητων πληροφοριών», διαπιστώνοντας «σαφή πρόθεση να βοηθήσει το ένα πολιτικό κόμμα σε βάρος του άλλου».

«Η στάση αυτή [του Κόμεϊ] ενδέχεται να συνιστά παράβαση του Hatch Act, το οποίο απαγορεύει σε αξιωματούχους του FBI να χρησιμοποιούν τις αρμοδιότητές τους για να επηρεάσουν τις εκλογές» ανέφερε ο αρχηγός των δημοκρατικών γερουσιαστών.

«Με την κομματικά μεροληπτική σας στάση, ενδεχομένως να παρανομήσατε» είπε χαρακτηριστικά ο Ρέιντ.

Ενδιάμεσα, και αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης είχαν προτρέψει τον αρχηγό του FBI να μην στείλει την επιστολή στο Κογκρέσο, ειδικά χωρίς να είναι ακόμη σαφές πώς και κατά πόσο εμπλουτίζουν σημαντικά την έρευνα τα νέα mail, θεωρώντας ότι θα παραβίαζε την πρακτική που συνήθως ακολουθείται για τις έρευνες και ότι, επιπλέον, θα φαινόταν ως παρέμβαση στις εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024