«Η κυβέρνηση υπέστη δεινή πολιτική ήττα» με την απόφαση του ΣτΕ τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας πως «υπάρχει ανάγκη εκλογών στη χώρα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί «κόλαφο για την κυβέρνηση», η οποία, όπως είπε, υπέστη μία «παταγώδη αποτυχία» σε μία πολιτική που είχε κάνει εμβληματική.

Χαρακτήρισε παράλληλα «βαθιά αντιδημοκρατική και αντιθεσμική» την αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ, μια αντίδραση που, όπως σημείωσε, «της δίνει ‘λογική και φιλοσοφία ολοκληρωτισμού’».

«Δεν υπάρχει δημοκρατική κυβέρνηση που να έχει ισχυριστεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο είναι υπό την επίδραση διαπλοκής και συμφερόντων», πρόσθεσε.

Γεωργιάδης: Σοκαρίστηκα με την Γεροβασίλη

«Δεν είμαστε χαρούμενοι όταν έχουμε σύγκρουση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. Ανησυχούμε με αυτά που βλέπουμε, είναι περίεργη η αντίδραση της κυβέρνησης και η ανάρτηση του Πολάκη. Σοκαρίστηκα με τη δήλωση Γεροβασίλη, είναι αδιανόητη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Alpha 989 κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθέτησε γνωρίζοντας ότι παραβιάζει το Σύνταγμα «με χυδαίο κι εξόφθαλμο τρόπο»:

«Το ΣτΕ χτες δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να αποφασίσει το αυτονόητο. Λέει συνέχεια ο κος Τσίπρας και όλοι αυτοί ότι την Ελλάδα την κυβερνά η κυβέρνηση. Αυτοί δεν έχουν επαφή με την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία.

» Στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες δεν κυβερνούν ανεξέλεγκτα αλλά κατά το Σύνταγμα και τους νόμους και οι αποφάσεις κρίνονται από τη δικαιοσύνη. Αυτά τα θεσμικά αντίβαρα υπάρχουν για να προστατεύουν τα δικαιώματα των πλειοψηφιών. Βαθύ παρακράτος το ΣτΕ; Είναι δυνατόν; Προχωρά σε τέτοια σύγκρουση με τη δικαιοσύνη;»

Συμπλήρωσε ότι το ΣτΕ όταν κηρύσσει κάτι αντισυνταγματικό, δεν γίνεται αναθεώρηση.

«Όσες φορές παραβιάσεις το Σύνταγμα, το ΣτΕ θα κάνει τη δουλειά του. Υπάρχει για να προστατεύσει τη δημοκρατία. Την αντισυνταγματικότητα τη δέχτηκαν όλοι. Το συναποφάσισαν όλοι οι δικαστές γιατί όλοι καταλάβαιναν ότι ο κ. Τσίπρας παραβιάζει το Σύνταγμα. Ο Τσίπρας εις γνώση του και με πλήρη συνείδηση πήρε ένα άρθρο του Συντάγματος και το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Αυτό δεν έχει προηγούμενο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι η ΝΔ είναι εδώ για να δώσει λύση στο θέμα του ΕΣΡ.

Βορίδης για Παππά: Ένας άθλιος, ανίκανος υπουργός

Δριμύτατη επίθεση στον υπουργό Επικρατείας εξαπέλυσε μέσω του Alpha 989 ο βουλευτής Μάκης Βορίδης:

«Είναι ένας άθλιος, ανίκανος υπουργός που δεν κατάφερε να υλοποιήσει το σχέδιο διαπλοκής του Τσίπρα και δεν μπορεί να το χωνέψει. Δεν υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία. Να επωμισθούν τις ευθύνες. Να αναλάβει ο Παππάς την ευθύνη παγιδεύσεως, ουσιαστικά, των πολιτών και να παραιτηθεί και να φύγουν όλοι αυτοί μαζί. Να αφήσουν τη χώρα να κυβερνηθεί κανονικά.»

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει το νομικό έρεισμα να δώσει προσωρινές άδειες, αφού με την απόφαση του ΣτΕ καθίσταται μη υφιστάμενη η διαγωνιστική διαδικασία.

«Είναι παραπλανητική και υποκριτική η στάση τους. Το ΣτΕ είπε να μην δοθούν οριστικές άδειες; Αυτό κατάλαβαν; Το Σύνταγμα έχει δώσει αυτή την αρμοδιότητα στο ΣτΕ για να μη βάζει χέρι η κάθε κυβέρνηση. Χάλασε το σχέδιο τους για να βάλουν ‘χέρι’ στην πολυφωνία. Είναι τρομερό όταν θέλεις να ελέγξεις το ΕΣΡ και στα πλαίσια απόπειρας χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Η  αλλοίωση και η εκτροπή της μορφής του πολιτεύματος δεν πέρασε.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ