Την υπόθεση της επίθεσης της ΧΑ κατά μελών του ΠΑΜΕ ανοίγει το δικαστήριο
Την δικογραφία για την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013, με εννέα τραυματίες, ανοίγει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.
Την δικογραφία για την επίθεση Τάγματος εφόδου σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013, με εννέα τραυματίες, ανοίγει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπόθεση της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, το δικαστήριο ανοίγει την τρίτη υπόθεση η οποία βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος ανήκει στην δράση της «εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», καλώντας σε κατάθεση τους μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκαν, μία εβδομάδα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αφισοκολλητές του ΚΚΕ.
Για την επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ είναι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή κ.α, ο θεωρούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος και τρία ακόμα άτομα.
Η επίθεση του Τάγματος Εφόδου κατά των αφισοκολλητών θεωρείται από την Πολιτική Αγωγή «απολύτως στοχευμένη ενέργεια», η οποία τελούσε σε πλήρη γνώση της ηγετικής ομάδας, προκειμένου η Χρυσή Αυγή να δημιουργήσει και να «επιβάλει» συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων στην Ζώνη Περάματος.
Οι καταθέσεις αναμένεται να ξεκινήσουν, είτε τη Δευτέρα είτε στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, με αυτήν του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικογιάννη, ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυροσβέστες διέσωσαν ηλικιωμένη και τέσσερα σκυλιά σε φωτιά στην Καλλιθέα
- Πιερρακάκης: Ζητεί από το ΝΣΚ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα θύματα σε Τέμπη, Μάτι και Μάνδρα
- Η FIFA θέλει υποχρεωτικό U21 στην ενδεκάδα: επανάσταση ή παρέμβαση στο ποδόσφαιρο;
- Sumud Flotilla: Αντιδράσεις για το ρεσάλτο των ισραηλινών σε σκάφη του στόλου για τη Γάζα, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κρήτης
- Το «Τάμα» για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Η διαπραγμάτευση στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν δείχνει αδιέξοδη – Ίσως είναι ο ψυχρός πόλεμος της εποχής μας
- «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι» – Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
- Ο Τραμπ τιμωρεί τη Γερμανία του Μερτς – Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση των στρατευμάτων τους στη χώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442