Απαλλάχθηκε από πρόσθετο φόρο εταιρεία πετρελαιοειδών
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε πράξη του προϊσταμένου του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), με την οποία είχε επιβληθεί διαφορά κύριου φόρου και πρόσθετου φόρου, συνολικού ύψους 2.007.200 ευρώ σε εταιρεία πετρελαιοειδών.
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε πράξη του προϊσταμένου του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), με την οποία είχε επιβληθεί διαφορά κύριου φόρου και πρόσθετου φόρου, συνολικού ύψους 2.007.200 ευρώ στην εταιρεία «ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ».
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στην εν λόγω εταιρεία, εκδόθηκε οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2012 και προσαυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της εν λόγω εταιρείας με λογιστικές διαφορές. Αναλυτικότερα, καταλογίστηκε διαφορά κυρίου φόρου, ύψους 1.286.668,12 ευρώ, καθώς και πρόσθετος φόρος, λόγω ανακριβούς δήλωσης, ύψους 720.534,15 ευρώ (συνολικά 2.007.202,27 ευρώ).
Τα βιβλία και στοιχεία της επίμαχης εταιρείας, κατά τον έλεγχο κρίθηκαν επαρκή και ακριβή, αλλά αναμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της, με την προσθήκη κονδυλίων ως λογιστικών διαφορών, λόγω «μη αναγνώρισης δαπανών της επιχείρησης ως εκπιπτομένων από τα ακαθάριστα έσοδά της».
Έτσι, ο έλεγχος πρόσθεσε στα καθαρά κέρδη της επίμαχης εταιρείας ποσό 6.428.872,23 ευρώ, ως λογιστικές διαφορές και αναμόρφωσε τα φορολογητέα καθαρά κέρδη της σε 172.278.149,32 ευρώ.
Τελικά, το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση της επίμαχης εταιρείας και ακύρωσε τους πρόσθετους φόρους που της επιβλήθηκαν, κρίνοντας ότι μη νομίμως εκδόθηκε από τον προϊστάμενο του ΚΕΜΕΕΠ η πράξη επιβολής πρόσθετου φόρου, κ.λπ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442