Γερμανία: Αυτοκτόνησε 17χρονος πρόσφυγας ενώ του φώναζαν «πήδα»
Περαστικοί φώναξαν «πήδα» πριν ένας έφηβος κάνει βουτιά θανάτου από τον πέμπτο όροφο ενός συγκροτήματος κατοικιών σε πόλη της ανατολικής Γερμανίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.
Περαστικοί φώναξαν «πήδα» προτού ένας έφηβος μετανάστης πηδήξει από τον πέμπτο όροφο ενός συγκροτήματος κατοικιών σε πόλη της ανατολικής Γερμανίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, δήλωσε χθες Σάββατο ο δήμαρχος της πόλης.
Ο αρμόδιος για τη φροντίδα ομάδας νεαρών μεταναστών κάλεσε την αστυνομία την Παρασκευή το βράδυ σε αυτή την πολυκατοικία στο Σμελν της Θουριγγίας, λέγοντας ότι ένας 17χρονος Σομαλός είχε «βίαιες τάσεις», ανακοίνωσε η αστυνομία. Όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν στο σημείο είδαν τον νεαρό να κάθεται στο περβάζι ενός παραθύρου του πέμπτου ορόφου.
«Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι περαστικοί έμειναν αρκετή ώρα να παρακολουθούν το συμβάν και φαίνεται ότι ακούστηκαν κάποιοι να φωνάζουν: “άντε, πήδα”», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σβεν Σράντε.
«Δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Αν κάποιος αντιμετωπίσει το συμβάν αυτό σα να παρακολουθεί ταινία και μετά σκεφτεί ότι πρέπει να ενθαρρύνει κιόλας, είναι μια απίστευτη πράξη», κατήγγειλε ο Σράντε.
Ο Ματίας Μπέργκαμαν, τοπικός αξιωματούχος της Θουριγγίας, επεσήμανε ότι κάποιοι άνθρωπόι τραβούσαν φωτογραφίες από τα κοντινά μπαλκόνια, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MDR.
Η αναφορά της αστυνομίας που εκδόθηκε λίγο πριν τις δηλώσεις του Σράντε δεν κάνει λόγο για τέτοιου είδους προτροπές.
Ο MDR ανέφερε ότι το αγόρι ζούσε στην περιοχή από τον Απρίλιο και είχε επιστρέψει στο διαμέρισμα όπου ζούσε στο Σμελν μαζί με άλλους μετανάστες νωρίτερα την Παρασκευή, αφού είχε περάσει μία εβδομάδα νοσηλευόμενος σε ψυχιατρική κλινική. Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο 17χρονος Σομαλός έπασχε από κατάθλιψη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Μουρ: «Λατρεύω το ελληνικό φαγητό – Ο Τρινκιέρι είναι ξεχωριστός προπονητής»
- Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του ποταμού Φαρσαλίτη
- Νέος επεξεργαστής της NASA θα εκτοξεύσει την ΑΙ στο Διάστημα
- Το μοναδικό τροχαίο της Ελένης Ράντου το προκάλεσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
- ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Θα ζητήσετε από τον πρωθυπουργό να πείσει τη σύζυγό του να μεταφέρει στην Ελλάδα τα χρήματα που διατηρεί σε λογαριασμούς του εξωτερικού;
- Περιστέρι: Έγκυος και σε 7ο παιδί η μητέρα – «Δεν ήταν ο μόνιμος τρόπος ζωής μας» λέει ο πατέρας
- 17 Μαΐου | Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης «Είναι εύκολο… κάν’ το»
- Ομόλογα: Πλήττονται παγκοσμίως λόγω του ενεργειακού σοκ από τον πόλεμο στο Ιράν και του πληθωρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442