Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δακρυγόνα και ένταση στο Καλαί εν όψει της διάλυσης της «ζούγκλας»

Δακρυγόνα και ένταση στο Καλαί εν όψει της διάλυσης της «ζούγκλας»

Γάλλοι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με πρόσφυγες και μετανάστες στη «ζούγκλα του Καλαί», καθώς όλοι ετοιμάζονται για τη διάλυση του καταυλισμού το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις αναφορές, ομάδα μεταναστών ξεκίνησε πετροπόλεμο με την αστυνομία, η οποία απάντησε με δακρυγόνα. Tα λεωφορεία για την απομάκρυνση των εγκλωβισμένων στη «ζούγκλα» σε κέντρα αλλού στη Γαλλία θα φτάσουν στον καταυλισμό υπό την επίβλεψη των αστυνομικών δυνάμεων για περιπτώσεις ενδεχόμενης άρνησης μεταναστών να μεταφερθούν.

Γάλλοι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με πρόσφυγες και μετανάστες στη «ζούγκλα του Καλαί», καθώς όλοι ετοιμάζονται για τη διάλυση του καταυλισμού το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ομάδα μεταναστών ξεκίνησε πετροπόλεμο με την αστυνομία, η οποία απάντησε με δακρυγόνα.

Tα λεωφορεία για την απομάκρυνση των εγκλωβισμένων στη «ζούγκλα» σε κέντρα αλλού στη Γαλλία θα φτάσουν στον καταυλισμό υπό την επίβλεψη των αστυνομικών δυνάμεων για περιπτώσεις ενδεχόμενης άρνησης μεταναστών να μεταφερθούν.

Υπολογίζεται ότι στον καταυλισμό, παρά τις επιχειρήσεις για κλείσιμο τμημάτων του, ο αριθμός όσων έχουν εγκλωβιστεί με την ελπίδα να περάσουν στη Βρετανία βρίσκεται λίγο κάτω από τις 7.000.

Για την επιχείρηση της απομάκρυνσης έχει στηθεί κέντρο «διαλογής» έξω από τον καταυλισμό όπου θα διαχωριστούν σε τέσσερις ομάδες οι διαμένοντες, όπως αναφέρει σύμφωνα με την Monde η Φαμπιάν Μπουσιό, τοπική αξιωματούχος επικεφαλής της επιχείρησης.

Οι περίπου 7.000 θα διαχωριστούν στους ενήλικες που βρίσκονται μόνοι τους στον καταυλισμό, στους ανήλικους χωρίς συνοδεία, στις οικογένειες και σε πρόσωπα «χρήζοντα βοήθειας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024