Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η επόμενη μέρα μετά τις καταστροφές από την καταιγίδα στο Μεσολόγγι

Η επόμενη μέρα μετά τις καταστροφές από την καταιγίδα στο Μεσολόγγι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από το Σάββατο ο δήμος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε η νεροποντή, καθώς, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 170 κατοικίες έχουν πληγεί. Κάτοικοι ξενύχτησαν για να βγάλουν τα νερά και να καθαρίσουν τις περιουσίες τους, ενώ και την Κυριακή οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών συνεχίζονται. Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από το Σάββατο ο δήμος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα.

Τη σχετική απόφαση έλαβε, μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα και του δημάρχου Νίκου Καραπάνου, ο γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος μετέβη την Κυριακή στην πληγείσα περιοχή.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 170 κατοικίες έχουν πληγεί στον δήμο Μεσολογγίου από την καταιγίδα. Στα ξενοδοχεία της πόλης φιλοξενήθηκαν το Σάββατο 15 οικογένειες, ενώ σήμερα ο δήμος προσέφερε φαγητό στους πληγέντες.

Μόνο την Κυριακή, η Πυροσβεστική δέχτηκε 45 κλήσεις για παροχή βοηθείας στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Κάτοικοι ξενύχτησαν για να βγάλουν τα νερά και να καθαρίσουν τις περιουσίες τους, ενώ και σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών συνεχίζονται (φωτογραφίες: onairnews.gr).

Όπως έγινε γνωστό, οι δημότες που επλήγησαν από τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα, μπορούν από τη Δευτέρα να προσέρχονται στην 1η αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεσολόγγι, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για οικονομική αποκατάστασή τους. Εκεί θα συμπληρώνουν και θα υποβάλουν έντυπο προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσής τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024