Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παιδί θαύμα της Σέλτικ, Ντεμπελέ Καραμόκο

Το παιδί θαύμα της Σέλτικ, Ντεμπελέ Καραμόκο

Διεθνές ζήτημα φαίνεται πως πρόκειται να ...προκαλέσει, ο 13χρονος Ντεμπελέ Καραμόκο, το «παιδί θαύμα» της Σέλτικ, που μόλις πριν λίγες εβδομάδες έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα U20 της πρωταθλήτριας Σκοτίας! Τώρα έφτασε η κλήση στην εθνική ομάδα της Σκοτίας U16 για το Victory Shield, ένα ετήσιο τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν επίσης οι ομάδες νέων της Ιρλανδίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Διεθνές ζήτημα φαίνεται πως πρόκειται να …προκαλέσει, ο 13χρονος Ντεμπελέ Καραμόκο, το «παιδί θαύμα» της Σέλτικ, που μόλις πριν λίγες εβδομάδες έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα U20 της πρωταθλήτριας Σκοτίας! Τώρα έφτασε η κλήση στην εθνική ομάδα της Σκοτίας U16 για το Victory Shield, ένα ετήσιο τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν επίσης οι ομάδες νέων της Ιρλανδίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Όμως τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλά. Δεν είναι μονάχα η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν, που παρακολουθούν από κοντά, με εξαιρετικό ενδιαφέρον την περίπτωσή του, έτοιμες να του προσφέρουν τη φανέλα τους, αλλά και εθνικές ομάδες, που θέλουν να τις εκπροσωπήσει.

Οι γονείς του Καραμότο είναι από την Ακτή Ελεφαντοστού, εκείνος γεννήθηκε στην Αγγλία και μετακόμισε με την οικογένεια του στη Σκoτία σε ηλικία πέντε ετών. Μια σειρά από επιλογές, με λίγα λόγια, στο τραπέζι.

Η Ακτή Ελεφαντοστού περιμένει στην γωνία, ενώ η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, εξετάζει ήδη την περίπτωσή του, αναζητώντας λύση. Η Σκοτία έχει ήδη περάσει από παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν με τους Τζέϊμς ΜακΚαρθι και Αντι ΜακΓκίντι, που επέλεξαν την Ιρλανδία.

«Αν έχουμε ένα καλό παίκτη, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κρατήσουμε. Και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε,» είπε ο Σκοτ Γκέμιλ, προπονητής της U21 της Σκοτίας, που περιμένει να προπονήσει τον μικρό Καραμόκο. Ο 13χρονος (γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 2003) έχει πάντως αρκετό χρόνο μπροστά του για να καταλάβει ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για να προχωρήσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024