
Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο
Συνέχεια στη νυκτερινή πρόκληση της τουρκικής ακτοφυλακής να πετάξει αεροσκάφος της τα ξημερώματα δύο φορές πάνω από την Παναγιά, έδωσε η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Συνέχεια στη νυκτερινή πρόκληση της τουρκικής ακτοφυλακής να πετάξει αεροσκάφος της τα ξημερώματα δύο φορές πάνω από την Παναγιά, έδωσε η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και δύο CN-235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 28 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.
Οι περισσότερες σημειώθηκαν από αεροσκάφος CN-235.
Δύο από τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ήταν οι πτήσεις του αεροσκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από την Παναγιά του συγκροτήματος Οινουσών, στα 3.400 πόδια στις 03:39 και 05:32 π.μ. αντίστοιχα.
Όπως γνωστοποίησε το ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή.
Είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, μετά από το πραξικόπημα στην Τουρκία.
Δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί οι Big Tech και ο λαϊκισμός έχουν έναν κοινό εχθρό: τον δημοκρατικό έλεγχο
- Ευτυχώς, η Τζένα Ορτέγκα δεν έγινε τελικά πρόεδρος των ΗΠΑ
- Όρμπαν: Το τέλος ενός συστήματος; – Οι παγίδες του Ούγγρου εθνικιστή για να παραμείνει στην εξουσία
- Τα αποτελέσματα όταν ρίχνεις το επίπεδο: Οι Ιρανοί νίκησαν τον Τραμπ στην «έδρα» του… τα Social Media
- Γιατί η Ανάσταση τρομοκράτησε τη Ρώμη;
- Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος



