Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Η χώρα βιώνει πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό

Μητσοτάκης: Η χώρα βιώνει πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό

Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής αναφερόμενος στο περιστατικό δημοσιοποίησης ιδιωτικής υπόθεσης δικαστικού που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  για τις τηλεοπτικές άδειες. Παράλληλα, κάλεσε το λαό σε δημοκρατική εγρήγορση.

Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής αναφερόμενος στο περιστατικό δημοσιοποίησης ιδιωτικής υπόθεσης δικαστικού που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και Ανάπτυξη των Φορέων της και λοιπές διατάξεις», που εισήχθη προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης ανέγνωσε την ανακοίνωσαη που εξέδωσαν χθες δικαστές και εισαγγελείς, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως ποτέ στην μεταπολιτευτική ιστορία δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση από τους δικαστές και τους εισαγγελείς, γιατί ποτέ δεν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα μεθοδεύσεων για την εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε πως η υπόθεση αυτή προκαλεί τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και θα έπρεπε να προκαλεί και τα αντανακλαστικά του Κοινοβουλίου, τη στιγμή που ένα κόμματικό έντυπο, η Αυγή, δημοσιοποίησε τα στοιχεία του δικαστή, την ημέρα που αυτός συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΣτΕ. Είπε ακόμα ότι τα στοιχεία του αναδείχθηκαν στην Βουλή από τους «γνωστούς εργολάβους της λάσπης».

Μετά την απόφαση του ΣτΕ δικαιώνεται η θέση της ΝΔ ότι πρέπει να κριθεί η ουσία του νομου Παππά, τόνισε, προειδοποιώνταςτην κυβέρνηση να μην ρίχνει λάδι στην φωτιά και να μην κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Όπως είπε, η ΝΔ διαχρονικά υποστηρίζει την λειτουργία θεσμικών ανεξαρτητων αρχών αλλά ανεξάρτητες αρχές ισχυρές και όχι μαριονέτες. «Εμείς κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Δεν αρνούμαστε τα πάντα όπως εσείς που μπλοκάρατε τις ανεξάρτητες αρχές. Απαιτούμε είπε την επιστροφή στο ΕΣΡ των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων του».

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση η συναίνεση, υπενθυμίζοντας ότι «από την πρώτη ομιλία βάλαμε μια και μόνη προϋπόθεση την ακύρωση του νομου Παππά. Η σύνθεση του ΕΣΡ είναι μεταγενέστερο θέμα. Αναμένουμε την οριστική απόφαση του δικαστηρίου και αν κρίνει ότι είναι αντισυνταγματικός η κυβέρνηση θα έχει μια και μόνο επιλογή να επιστρεψει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ».

Επανέλαβε ακόμη ότι η κυβέρνηση διχάζει του πολίτες και έχει μόνο μέλημα την παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος, καλώντας το λαό σε δημοκρατική εγρήγορση. «Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των θεσμών και καταράκωση της διεθνούς αξιοπιστίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να διεκδικήσει αυτά που χρειάζεται η χώρα για την κρίση. Η πολιτική αλλαγή είναι πιο απαραίτητη από ποτέ» ανέφερε.

Παρέμβαση Κατρούγκαλου

Παίρνοντας το λόγο μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγόρησε τη ΝΔ για γενεσιουργό αιτία της διαπλοκής «Εσείς είστε η αιτία της διαπλοκής. Διαβάσατε καλά την ανακοίνωση της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων. Πού τα αποδίδει τα όσα καταγγέλλει στη διαπλοκή. Ποιοι έφτιαξαν αυτό το σύστημα διαπλοκής; Πώς τολμάτε να μιλάτε για παρακράτος; Πότε έφτιαξε η Αριστερά παρακράτος και διαπλοκή;» ρώτησε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Αλλά η βαθύτατη υποκρισία σας φαίνεται ακόμα και τώρα ενώ μιλάτε για Σύνταγμα δεν ανταποκρίνεστε να συγκροτήσετε το ΕΣΡ. Εμείς ήλθαμε για να διαλύσουμε το σύστημα διαπλοκής και να υπηρετήσουμε το κράτος δικαίου» ανέφερε, προσθέτοντας: «Επειδή μιλήσατε για ενότητα του λαού. Τώρα που ξεκινά η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, είστε ως κόμμα υπέρ της επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων ή είστε με το ΔΝΤ; Το παρελθόν σας σάς χαρακτηρίζει».

«Η κυβέρνησή μας και ο κ. Παππάς, έχουμε εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, όχι σαν και εσάς τους παλαιοκομματικούς- εκεί πού είχατε φέρει στη χώρα και είναι ο λόγος που εσείς είστε στην αντιπολίτευση και εμείς εδώ» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει στην Ολομέλειεα της Βουλής κατά την συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024