Πληροφορίες για επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα
Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 14 - 15 Νοεμβρίου, λίγο πριν επισκεφθεί τη Γερμανία για να συμμετάσχει σε συνέδριο.
Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 14 – 15 Νοεμβρίου, λίγο πριν επισκεφθεί τη Γερμανία για να συμμετάσχει σε συνέδριο.
Τις πληροφορίες για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα δεν επιβεβαιώνει «προς το παρόν» το Μέγαρο Μαξίμου.
Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να αναμένει από τον αμερικανό πρόεδρο να τείνει χείρα βοηθείας προς την Αθήνα για το θέμα του χρέους, καθώς θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Στη χρονική αυτή συγκυρία στην οποία τοποθετείται η έλευση του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ορόσημο για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Νοεμβρίου οι ΗΠΑ εκλέγουν νέο πρόεδρο, οπότε ήδη θα έχει γίνει γνωστό το όνομα του διαδόχου του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).