Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΤτΕ: Δεν θα αυξηθεί η ζήτηση για δάνεια μέχρι το τέλος του έτους

ΤτΕ: Δεν θα αυξηθεί η ζήτηση για δάνεια μέχρι το τέλος του έτους

Αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όσο και η ζήτηση για δάνεια το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Την πεποίθηση ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου εκφράζουν οι τράπεζες στην σχετική έρευνα της ΤτΕ.

Αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όσο και η ζήτηση για δάνεια το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Την πεποίθηση ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου εκφράζουν οι τράπεζες στην σχετική έρευνα της ΤτΕ, για τις τραπεζικές χορηγήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδος το γ’ τρίμηνο τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν το γ’ τρίμηνο 2016 σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2016.

Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν πλήρως αυξήθηκε ως ένα βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024