Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Για στημένες κάλπες σε «πολλά εκλογικά τμήματα» κάνει τώρα λόγο ο Τραμπ

Παίζοντας πλέον άκρως επικίνδυνο παιχνίδι ως αντιπερισπασμό στις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις που «βυθίζουν» την εκστρατεία του, ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί ανοιχτά με νέο «εμπρηστικό» tweet το αδιάβλητο των προεδρικών εκλογών κάνοντας λόγο για στημένες κάλπες «σε πολλά εκλογικά τμήματα» -γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για πιθανό εκφοβισμό ψηφοφόρων την 8η Νοεμβρίου και ξέσπασμα βίας από υποστηρικτές του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος...

Παίζοντας πλέον άκρως επικίνδυνο παιχνίδι ως αντιπερισπασμό στις κατηγορίες που «βυθίζουν» την εκστρατεία του, ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί ανοιχτά με νέο «εμπρηστικό» tweet το αδιάβλητο των προεδρικών εκλογών κάνοντας λόγο για στημένες κάλπες «σε πολλά εκλογικά τμήματα» -γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για πιθανό εκφοβισμό ψηφοφόρων την 8η Νοεμβρίου και ξέσπασμα βίας από υποστηρικτές του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Αφότου επανήλθε στα περί «στημένων εκλογών» από το στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ενώ είχε ήδη καλέσει υποστηρικτές του να επιτηρούν την ημέρα της ψηφοφορίας τα εκλογικά τμήματα σε «συγκεκριμένες περιοχές», ο Τραμπ «προχώρησε» κι άλλο με νέα ανάρτηση στο Twitter:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι εκλογές είναι στημένες από τα ανέντιμα και στρεβλά μέσα ενημέρωσης που προωθούν την απατεώνα Χίλαρι -αλλά και σε πολλά εκλογικά τμήματα. -ΘΛΙΒΕΡΟ.

Η δήλωση γίνεται χωρίς κανένα στοιχείο, ούτε και υπήρξε κάποια άμεση διευκρίνιση εκ μέρους του επιτελείου του Τραμπ σχετικά με το ποια εκλογικά τμήματα εννοεί στο επίμαχο tweet, το οποίο αφήνει να πλανάται στον αέρα το ενδεχόμενο μη αποδοχής ενδεχόμενης νίκης της Χίλαρι Κλίντον με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Τραμπ είχε τις προηγούμενες ώρες μιλήσει ξανά για στημένες εκλογές από το επιτελείο της Κλίντον και τα μέσα ενημέρωσης -«ξαναστέλνοντας» παράλληλα την υποψήφια των Δημοκρατικών στη φυλακή, απειλή που είχε διατυπώσει στο πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων ξεσηκώνοντας κατακραυγή.



Σε συνέντευξή του, εν τω μεταξύ, στο δίκτυο CBS ο συντηρητικός υποψήφιος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υπογράμμισε πως το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα σεβαστεί την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης της 8ης Νοεμβρίου.

«Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών» είπε και παρέπεμψε σε παλαιότερη δήλωση του ίδιου του Τραμπ -με την όποια βαρύτητα μπορεί αυτή να έχει. «Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο πρώτο ντιμπέιτ ότι θα σεβαστούμε τη θέληση του αμερικανικού λαού στις εκλογές. Η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας είναι ορόσημο της αμερικανικής ιστορίας» ανέφερε.

Ο Πενς ανέφερε στην εκπομπή Meet the Press ότι ο αμερικανικός λαός «έχει κουραστεί από την προφανή προκατάληψη στα μέσα ενημέρωσης [..] και εκεί αποδίδεται η έννοια των στημένων εκλογών». Και προσέθεσε: «Αναμφισβήτητα θα δεχθούμε το αποτέλεσμα των εκλογών».

Η σχετικές δηλώσεις έγιναν πριν το νέο tweet Τραμπ περί εκλογικών τμημάτων.

Τόσο από τη συχνότητα του NBC, όσο και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox, ο Πενς δήλωσε ακόμη -κόντρα στον Τραμπ- ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που εμπλέκουν την Ρωσία στις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις που συνδέονται με τις προεδρικές εκλογές.

«Πιστεύω ότι αναμφισβήτητα τα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Πενς και σημείωσε πως η Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα έχει ανάμειξη στο χάκινγκ πρέπει να αντιμετωπίσει «σοβαρές συνέπειες».

Οι υπηρεσίες πληροφοριών, το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Λευκός Οίκος δείχνουν τη Ρωσία για τις πρόσφατες υποκλοπές email με στόχο το Δημοκρατικό Κόμμα, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, καθώς και για τις διαρροές στα WikiLeaks.

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με στόχο να επηρεάσει την αμερικανική κάλπη, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μιλά για «προεκλογική ρητορική».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επικριθεί ότι εμφανίζεται πολύ κοντά στη Ρωσία μετά τους αλλεπάλληλους επαίνους προς τον Πούτιν, έχει αμφισβητήσει τις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμειξης. Στο δεύτερο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε δε: «Μπορεί να μην υπάρχει καν χάκινγκ».

Στο ίδιο ντιμπέιτ ο Τραμπ διαφοροποιήθηκε και ως προς τη στάση έναντι της Ρωσίας «αδειάζοντας» τον Πενς. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν χρήση στρατιωτικής βίας εάν η Ρωσία συνεχίσει τις επιδρομές προς υποστήριξη του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, ωστόσο ο Τραμπ είπε ότι διαφωνεί ως προς αυτό.

Ευαγγελία Μπίφη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024