Έρευνα για Cessna που χάθηκε στα Καλάβρυτα
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 18:30, στα Καλάβρυτα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 18:30, στα Καλάβρυτα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα.
Το Cessna εκτελούσε εκπαιδευτικό δρομολόγιο Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα και ανήκει στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας.
Τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν ενώ πετούσε πάνω από την ορεινή Αχαΐα, στα Καλάβρυτα.
Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η τελευταία του επαφή ήταν με το Κέντρο Ελέγχου Ανδραβίδας στις 17:15, το οποίο ζήτησε νεώτερη επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο.
Στις 18:18 το Κέντρο Ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.
Αμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου. Στις έρευνες συμμετέχει επίσης ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Παράλληλα, έρευνες στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων πραγματοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.
Ταυτόχρονα, ρωτούν τους κατοίκους των κοινοτήτων, αν είδαν κάτι ή άκουσαν κάποιο θόρυβο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου.
Στην επιχείρηση εντοπισμού του Cessna συμμετείχαν νωρίτερα πλωτό σκάφος του λιμενικού, στην ακτογραμμή Κιάτου – Ξυλόκαστρου, καθώς και ένα ιδιωτικό αεροσκάφος με πιλότο άνδρα του Λιμενικού Σώματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μόνο η Μόσχα μπορεί να βοηθήσει στα Στενά
- Η τιμή του Brent ακόμη και στα 119 δολάρια ανά βαρέλι πριν υποχωρήσει – Κλονίζονται οι αγορές παγκοσμίως
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
