Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι 5 καλύτερες ιστορικές σειρές της μικρής οθόνης, για φέτος

Οι 5 καλύτερες ιστορικές σειρές της μικρής οθόνης, για φέτος

...

Επιμέλεια: Μαντώ Σιώμου

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά εποχής, Downton Abbey, ενσωμάτωνε στο σενάριό της πραγματικά ιστορικά γεγονότα, όπως η βύθιση του Τιτανικού, στον Α΄κύκλο και το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς ενσάρκωσε με επιτυχία τον Ερρίκο Η’ της Αγγλίας στο The Tudors, ενώ παρακολουθήσαμε την κατασκευή της πρώτης διηπειρωτικής σιδηροδρομικής γραμμής της Αμερικής, στο Hell on Wheels.

Μερικά από τα μεγαλύτερα ιστορικά δράματα της μικρής οθόνης, βασίζονται σε πραγματικούς χαρακτήρες ή γεγονότα. Κάποιες σειρές είναι θρίλερ κατασκοπείας, ενώ κάποιες άλλες είναι εξαιρετικά βίαιες και γεμάτες δράση. Ποιές είναι όμως οι καλύτερες ιστορικές δραματικές σειρές αυτήν την εποχή;

Vikings

Οι Βίκινγκς πρωτοεμφανίστηκαν στις ακτές της Αγγλίας και της Γαλλίας στα τέλη του 8ου αιώνα, και κέρδισαν γρήγορα τη φήμη ενός λαού σκληροτράχηλου, αιμοδιψούς και πάνω απ’ όλα μυστηριώδους. Κατακτητές, πολεμιστές, αλλά και εξερευνητές, οι Vikings έκαναν πρεμιέρα στη μικρή οθόνη το 2013, στο History Channel. Στα μέσα του Φεβρουαρίου αναμένεται να προβληθεί η τέταρτη σεζόν.

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από την ταραχώδη ζωή του Ράγκναρ Λόντμπορκ (Τράβις Φίμελ), του μυθικού βασιλιά της Σκανδιναβίας, ο οποίος παρουσιάζεται ως αγρότης, καταγόμενος όμως από έναν ιδιαίτερο πρόγονο, το θεό Όντιν, σε αντίθεση με τον πραγματικό Ράγκναρ, ο οποίος ήταν βασιλικής καταγωγής και βασιλιάς της Σουηδίας. Στο πλευρό του Ράγκναρ συναντάμε τον αδερφό του Ρόλο (Κλάιβ Στάντεν), έναν χαρακτήρα εμπνευσμένο από τον πραγματικό Ρόλο της Νορμανδίας, τον πρώτο Βίκινγκ που εγκαταστάθηκε στη Γαλλία και έλαβε τον τίτλο του δούκα.

Narcos

Το Narcos εξιστορεί τη ζωή και το θάνατο του γνωστού τρομοκράτη, βαρόνου των ναρκωτικών και αδίστακτου αφεντικό του καρτέλ Μεντεγίν, Πάμπλο Εσκομπάρ (Βάγκνερ Μούρα). Η σειρά βασίζεται στην αληθινή ιστορία της εξάπλωσης της κοκαΐνης σε όλη την υδρόγειο από το καρτέλ, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, και στις προσπάθειες των αρχών των ΗΠΑ να συλλάβoυν τον Εσκομπάρ.

Πολιτικές, νομικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, συγκρούονται για τον έλεγχο της κοκαΐνης, της πιο ισχυρής ουσίας του κόσμου. H δεύτερη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix, έκανε πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου.

Peaky Blinders

To δημοφιλές βρετανικό, γκανγκστερικό δράμα του BBC αφηγείται την πραγματική ιστορία της συμμορίας Peaky Blinders του Μπέρμιγχαμ. Η σειρά μάς μεταφέρει στην Αγγλία μετά τον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μία εποχή οικονομικής κρίσης και καθημερινής μάχης για επιβίωση. Επίκεντρο της ιστορίας είναι η διαβόητη συμμορία που αποτελείται από την πολυπληθή οικογένεια Σέλμπι, με αρχηγό τον Τόμι (Κίλιαν Μέρφι) που ελέγχει τον τζόγο, και το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων και ποτών, σε όλο το Μπέρμιγχαμ. Αντίπαλός τους, ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας (Σαμ Νιλ), που στοχεύει να καθαρίσει την πόλη από τις εγκληματικές συμμορίες.
Η σειρά άρχισε να προβάλλεται το 2013 και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της FΧ Productions θα ολοκληρωθεί το 2018.

Το παρατσούκλι «Peaky Blinders» προκύπτει από τα χαρακτηριστικά Flat caps (στρογγυλά καπέλα με μια λεπτή προεξοχή στο μπροστινό μέρος) που φορούσαν τα μέλη της συμμορίας στα οποία ράβονταν ξυράφια για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν σαν όπλα εναντίον των αντιπάλων τους.

Black Sails

To Black Sails είναι μια αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά δράσηςκαι διαδραματίζεται στο νησί Νιου Πρόβιντενς, το 1715, στις Δυτικές Ινδίες. Αποτελεί πρίκουελ της νουβέλας «Το νησί των θησαυρών» του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον. Η σειρά επικεντρώνεται στην καταδίωξη της ισπανικής γαλέρας που μετέφερε το θησαυρό Ούρκα δε Λίμα (Urca de Lima) στο νησί. Οι χαρακτήρες έχουν βασιστεί σε αληθινούς πειρατές, όπως οι Ανν Μπόνυ, Μπέντζαμιν Χόρνιγκολντ, Τζακ Ράκαμ, Τσαρλς Βέιν και Νεντ Λόου, και οι ιστορίες τους είναι συναρπαστικές.

Η επιτυχημένη σειρά έκανε την εμφάνισή της στα τέλη του 2014 και θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2017. Πρωταγωνιστούν οι Τόμπι Στίβενς, Χάνα Νιου, Λουκ Άρνολντ και Ζακ ΜακΓκόουαν.

Marco Polo

H σειρά του Netflix, Marco Polo, αφηγείται τις περιπέτειες των πρώτων χρόνων του φημισμένου ιταλού εξερευνητή, τον 13ο αιώνα, στην Κίνα. Σε έναν κόσμο γεμάτο ίντριγκα, εξαπάτηση, αιματοχυσία και απληστία, παρακολουθούμε τις εμπειρίες του, ως φιλοξενούμενος στην εσωτερική αυλή του αυτοκράτορα Κουμπλάι Χαν. Από τα σοκάκια της Βενετίας στον επικίνδυνο Δρόμο του Μεταξιού, από τη χλιδή της αυτοκρατορικής πόλης, στα πεδία των μαχών της Κίνας, ο Marco Polo είναι μια επική περιπέτεια δράσης, όπου πολιτισμοί συγκρούονται, αίμα χύνεται και ψέματα λέγονται.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΛορέντζοΡικέλμι, παρέα με τον Μπενεντίκτ Γουόνγκ, την Τζόαν Τσεν και τον Τσιν Χαν. Ο δεύτερος κύκλος της σειράς προβλήθηκε τον Ιούλιο.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024