Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H EE επιμένει να αγνοεί τις επιστημονικές συστάσεις για την αλιεία

H EE επιμένει να αγνοεί τις επιστημονικές συστάσεις για την αλιεία

Σε μια ακόμα απόφαση που αψηφά τις συστάσεις των επιστημόνων, οι αρμόδιοι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν να μειώσουν το όριο αλιείας για τον μπακαλιάρο της Βαλτικής, όχι όμως αρκετά για να προστατευθεί ο πληθυσμός.

Σε μια ακόμα απόφαση που αψηφά τις συστάσεις των επιστημόνων, οι αρμόδιοι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν να μειώσουν το όριο αλιείας για τον μπακαλιάρο της Βαλτικής, όχι όμως αρκετά για να μην καταρρεύσει ο πληθυσμός.

Οι επιστήμονες που γνωμοδοτούν στην Κομισιόν ζητούσαν μείωση 90% για το 2017 προκειμένου να διατηρηθούν τα αποθέματα στα νερά της Γερμανίας και της Δανίας. Η μείωση που τελικά ενέκριναν οι χώρες μέλη περιορίζεται στο 56%, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αυτό σημαίνει ότι το 2017 επιτρέπεται να αλιευθούν 5.597 τόνοι μπακαλιάρου του Ατλαντικού (το είδος Gadus morhua), συγκριτικά με 12.720 τόνους το 2015.

Ο επίτροπος Αλιείας της ΕΕ Καρμένου Βέλα δήλωσε ότι η Κομισιόν είχε ζητήσει μείωση 88% «προκειμένου να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η βιωσιμότητα των ιχθυαποθεμάτων, ήταν όμως αναγκασμένη να αποδεχθεί τη συμβιβαστική συμφωνία.

Στην απόφαση αντιδρούν τώρα περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Oceana: «Η σημερινή συμφωνία δείχνει να καλύπτει το ελάχιστο δυνατό όσον αφορά τις νομικές απαιτήσεις, δεν είναι όμως αρκετά φιλόδοξη ώστε να επαναφέρει σε υγιή επίπεδα τον μπακαλιάρο του Ατλαντικού, θύμα της υπεραλίευσης» δήλωσε ο Λάσε Γκούντσταβσον της οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024