Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα η 15η Οκτωβρίου με δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τον Ι.Ο.ΑΣ.

Πανευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα η 15η Οκτωβρίου με δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τον Ι.Ο.ΑΣ.

Το Ι.Ο.ΑΣ, διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά, δράσεις σε 27 ευρωπαϊκές πόλεις για την ενημέρωση σχετικά με την οδήγηση και το αλκοόλ στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής διοργάνωσης, «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, για 10η συνεχόμενη χρονιά, την πολύ επιτυχημένη ενέργεια «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη αντίστοιχη πανευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την οδική ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Σύμφωνα με φετινή έκθεση του ETSC (PIN Report), πανευρωπαϊκά, 1 στα 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., θα βρίσκονται και φέτος έξω από τα συνολικά 29 νυχτερινά κέντρα σε 27 ελληνικές πόλεις για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Ο «Οδηγός της παρέας», φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. Όταν έρθει η ώρα να φύγει από το μπαρ μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Αναλυτικά, ο «χάρτης» των δράσεων των εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου έχει ως εξής:

Η ενέργεια διεξάγεται από το Ινστιτούτο με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας, η οποία -όπως και κάθε χρόνο- διαθέτει τα αλκοολόμετρα στις κατά τόπους εκδηλώσεις. Επιπλέον, η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» και φέτος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΝ.Ε.Α.Π. (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών), και του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων.

auto.in.gr

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024