Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέμπτη χρονιά Cine-club στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Πέμπτη χρονιά Cine-club στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Με «Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη», του Sacha Guitry (1936) επιστρέφει φέτος το φθινόπωρο στο καθιερωμένο πια κινηματογραφικό του ραντεβού, το Cine-club. Tρεις ταινίες, σχετικές με την πολιτιστική επικαιρότητα επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται με ελεύθερη είσοδο στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου. Αντλώντας έμπνευση από το Φεστιβάλ «Το Γαλλικό θέατρο à la grecque» που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο […]

Με «Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη», του Sacha Guitry (1936) επιστρέφει φέτος το φθινόπωρο στο καθιερωμένο πια κινηματογραφικό του ραντεβού, το Cine-club. Tρεις ταινίες, σχετικές με την πολιτιστική επικαιρότητα επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται με ελεύθερη είσοδο στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Αντλώντας έμπνευση από το Φεστιβάλ «Το Γαλλικό θέατρο à la grecque» που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, από 21 ως 31 Οκτωβρίου, το Cine-club, προβάλλει, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, την ταινία «Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη» του δραματουργού Sacha Guitry, που περνάει πίσω από την κάμερα, γράφει και σκηνοθετεί με μια πολύ θεατρική ματιά. Πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος και πρωταγωνιστούν οι Sacha Guitry, Marguerite Moreno, Jacqueline Delubac κ.α.

Ένας άντρας καθισμένος σε ένα καφέ, γράφει τα απομνημονεύματά του: περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο καθορίστηκε το πεπρωμένο του, όταν, στα δώδεκα του, τιμωρήθηκε με στέρηση του οικογενειακού δείπνου, επειδή είχε κλέψει λεφτά από το ταμείο του μπακάλικου της οικογένειας για να αγοράσει βόλους. Εκείνο το βράδυ όλη του η οικογένεια πεθαίνει δηλητηριασμένη από μανιτάρια που έφαγε. Μόνος πια στη ζωή και πεπεισμένος για την αχρηστία της τιμιότητας, δεν θα έχει παρά μόνο μια επιθυμία: να γίνει πλούσιος. Αντιλαμβανόμενος σαν σημάδι της μοίρας το γεγονός ότι είναι ο μόνος επιζών, θα επιλέξει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του ως επαγγελματίας κλέφτης.

Μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημά του ο Sacha Guitry υπογράφει μια από τις καλύτερες ταινίες του και καθιερώνει το προσωπικό του στυλ, δηλαδή μια μορφή λογοτεχνικού κινηματογράφου, όπου οι λέξεις κυριαρχούν στην εικόνα.

Την ταινία θα παρουσιάσει ο Λουκάς Κατσίκας, Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, στις 20.00΄
Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου – Σίνα 31 / Είσοδος ελεύθερη
Τηλ. +30 210 3398 600
www.ifg.gr

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024