Οι δράστες της επίθεσης στους αιγύπτιους αλιείς «φορούσαν μπλούζες της ΧΑ»
Στην τελευταία μαρτυρική κατάθεση, αυτήν μιας γυναίκας αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, για την επίθεση που δέχθηκαν τον Ιούνιο του 2012 οι αιγύπτιοι αλιεργάτες, προχωρά η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί την Πέμπτη.
Στην τελευταία μαρτυρική κατάθεση, αυτήν μιας γυναίκας αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, για την επίθεση που δέχθηκαν τον Ιούνιο του 2012 οι αιγύπτιοι αλιεργάτες, προχωρά η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί την Πέμπτη.
Η αστυνομικός Ευαγγελία Πολυχρονίδου, που ξεκίνησε να καταθέτει την Τρίτη, είπε στο δικαστήριο πως το επίμαχο βράδυ έλαβαν σήμα για την επίθεση σε «βάρος αλλοδαπών» από άτομα με δίκυκλα, «πιθανόν από άτομα της Χρυσής Αυγής».
Η αστυνομικός κατέθεσε πως στην λεωφόρο Σαλαμίνα, εντόπισαν έξι άτομα, πέντε άντρες και μία ανήλικη ντυμένα με σκουρόχρωμα ρούχα, και ότι «δύο εξ’ αυτών φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής». Οι συλληφθέντες ήταν «συνεργάσιμοι» κατά την προσαγωγή τους στο Τμήμα Κερατσινίου με τρία περιπολικά, και υποστήριξαν ότι βρίσκονταν προηγουμένως σε καφετέρια στα Καραβάκια Περάματος.
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η κατάθεση του αλιεργάτη Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, εν μέσω εντάσεων από την πλευρά της υπεράσπισης, η οποία μάλιστα αιτήθηκε να κρατηθεί και να διωχθεί ο αλιεργάτης για ψευδορκία. Το αίτημα απερρίφθη από το δικαστήριο.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης εντόπισαν διάφορα σημεία της κατάθεσης του Αιγύπτιου, που, κατά την εκτίμησή τους, αποδεικνύουν πως ψεύδεται, ενώ ανέφεραν πως σε αρχικές του καταθέσεις δεν είχε προσδιορίσει τους δράστες ως «Χρυσή Αυγή». Υποστήριξαν επίσης, πως από τις απαντήσεις του μάρτυρα προέκυψε πως έχει δώσει μία κατάθεση ένα χρόνο μετά την βίαιη επίθεση που είχαν δεχθεί στο σπίτι τους, η οποία κατά τους εκπροσώπους των κατηγορουμένων, δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Ζήτησαν να ερευνηθεί αν όντως ο αλιεργάτης έδωσε δεύτερη κατάθεση και πού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το σχέδιο διάσωσης 75 εκατ. ευρώ του ΥΠΕΝ για διατηρητέα κτίρια
- Αλιβέρι: Θρίλερ με την εξαφάνιση του επιχειρηματία και πολύτεκνου πατέρα – Η μαρτυρία για το δεύτερο ταξί
- «Ο διάβολος φοράει Prada»: Ποια είναι η «αληθινή» Έμιλι της ταινίας
- Η Χάποελ «χρυσώνει» τον Οτούρου με συμβόλαιο 2.700.000 ευρώ!
- Αμπελόκηποι: Η καταγγελία που αποκάλυψε το γηροκομείο – κολαστήριο
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)




























![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442