Λιου: Μέρος της λύσης η ελάφρυνση του χρέους
Άμεσες αποφάσεις από τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζήτησε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Τζακ Λιου παρατήρησε ότι «είναι η πρώτη ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ εδώ και καιρό, που δεν αντιμετωπίζουμε κάτι που περιγράφεται ως ελληνική κρίση και αυτό είναι καλό».
Άμεσες αποφάσεις από τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζήτησε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Τζακ Λιου παρατήρησε ότι «είναι η πρώτη ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ εδώ και καιρό, που δεν αντιμετωπίζουμε κάτι που περιγράφεται ως ελληνική κρίση και αυτό είναι καλό».
«Η Ελλάδα» πρόσθεσε «εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και όλα τα μέρη συζητούν πώς θα προχωρήσουν μπροστά και πώς θα εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μαΐου. Αυτό που είπα χθες, αντικατοπτρίζει την άποψή μου και εκφράζει αυτό, το οποίο λέω αυτές τις ημέρες, αλλά και σταθερά εδώ και καιρό. Ό,τι εκτός από την τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας και την εφαρμογή σκληρών μέτρων, υπάρχει επίσης η ανάγκη μείωσης του χρέους. Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα αυτό πάρει σάρκα και οστά, τόσο το καλύτερο».
«Σε καμία περίπτωση» σημείωσε ο κ. Λιου «δεν θεωρώ ότι υπάρχει πισωγύρισμα. Τόνιζα και τονίζω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σχέδιο για το μέλλον. Είναι μεγάλη πρόοδος το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα, κάποια από τα οποία είναι σκληρά, και πρέπει να τα ολοκληρώσουν. Καθώς προχωρά η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως και πρέπει να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μία στιγμή που θα περιγράφεται ξανά ως ελληνική κρίση. Και τελικά η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όσο πιο σύντομα είναι ξεκάθαροι οι όροι της τόσο το καλύτερο» κατέληξε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- «Εισβολή» κινεζικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442