ΤΕΙ: Ζητούν να μετονομαστούν σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών
Τη μετονομασία όλων των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία ήταν η πρώτη για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τα ΤΕΙ ζητούν επίσης από το υπουργείο να ξεκινήσουν άμεσα να δίνουν μεταπτυχιακά.
Τη μετονομασία όλων των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία ήταν η πρώτη για το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τα ΤΕΙ ζητούν από το υπουργείο να μετονομαστούν σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών και να ξεκινήσουν άμεσα να δίνουν μεταπτυχιακά.
Όσον αφορά στη διαδικασία μετονομασίας, πρέπει να το αποφασίσει η συνέλευση του κάθε ιδρύματος ξεχωριστά, να το στείλει στο Συμβούλιο Ιδρύματος και από εκεί στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα κάνει ή όχι αποδεχτή την πρόταση.
Παράλληλα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ αποφάσισαν την προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων για μια ημέρα εάν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου δεν εκδοθεί η απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων