Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για το Brexit, λέει ο υπ.Εμπορίου

Βρετανία: Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για το Brexit, λέει ο υπ.Εμπορίου

Κατά της υπεραπλουστευτικής προσέγγισης σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την EE τάχθηκε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές. Τόνισε ότι το γεγονός πως οι συζητήσεις της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit δε γίνονται δημοσίως, δε σημαίνει ότι αυτές δε διεξάγονται.

Κατά της υπεραπλουστευτικής προσέγγισης σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την EE τάχθηκε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές.

Τόνισε ότι το γεγονός πως οι συζητήσεις της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit δε γίνονται δημοσίως, δε σημαίνει ότι αυτές δε διεξάγονται. Ο Φοξ διευκρίνισε ότι οι εταιρίες που επενδύουν στη Βρετανία, έχουν διά του νόμου, εξασφαλισμένη σταθερότητα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του, παραμένει ο ηγετικός ασφαλής προορισμός για τα διεθνή κεφάλαια, παγκοσμίως.

Ο ίδιος, εξέφρασε επίσης, την άποψη ότι η συνέχιση της ύπαρξης της ΕΕ σε 20 χρόνια από σήμερα, εξαρτάται από τη συμπεριφορά των ανθρώπων που τη διοικούν και λαμβάνουν αποφάσεις.

Ο Φοξ παρατήρησε, επίσης, ότι βλέπει κινήσεις εμπορικού προστατευτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η προεκλογική συζήτηση για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ, περιλαμβάνει αισθητά λιγότερα ζητήματα ελεύθερου εμπορίου, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Τόνισε επίσης, ότι ο ίδιος επιθυμεί ένα πιο ανοιχτό εμπορικά διεθνές περιβάλλον, με την ουσιαστική συμμετοχή των βρετανικών επιχειρήσεων σε αυτό.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δε θα είναι αναγκαίο για τη Βρετανία να υποβάλλει εκ νέου αίτηση για τη συμμετοχή της, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024