Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέμα ημερών η μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ

Θέμα ημερών η μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ

Την εκκρεμότητα με το πακέτο μετοχών του ΟΤΕ (5%) που πρέπει να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, καλείται να κλείσει άμεσα η κυβέρνηση. Θέμα ημερών είναι η μεταβίβαση των μετοχών, λένε κυβερνητικές πηγές.

Την εκκρεμότητα με το πακέτο μετοχών του ΟΤΕ (5%) που πρέπει να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, καλείται να κλείσει άμεσα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι και το συγκεκριμένο «προαπαιτούμενο» -το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχει κλείσει από τον Ιούλιο σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο αναθεωρημένο μνημόνιο- έχει ήδη συζητηθεί με τους θεσμούς και η μεταβίβαση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ είναι θέμα ημερών.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσει η μεταβίβαση του πακέτου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συμπεριελήφθη σχετική διάταξη στον νόμο που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης.

Από το 6% που ελέγχει αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο, στο ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβαστεί το 5%, με στόχο να πουληθεί στον σημερινό βασικό μέτοχο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, τη γερμανική Deutsche Telecom.

Από αυτή τη συναλλαγή το Ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να αποκομίσει περίπου 190-200 εκατ. ευρώ. Το 5% των μετοχών αντιστοιχεί σε 24,5 εκατομμύρια μετοχές, με την τρέχουσα τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται περίπου στα 7,85 ευρώ ανά μετοχή.

Μετά τη μεταβίβαση, το Ελληνικό Δημόσιο θα απομείνει με το 1% των μετοχών στην κυριότητά του (μόλις 4,9 εκατομμύρια μετοχές, τρέχουσας αξίας περίπου 38-39 εκατ. ευρώ) αλλά και με το 4% των δικαιωμάτων ψήφου. Δηλαδή, στη γενική συνέλευση των μετόχων το Δημόσιο θα εξακολουθήσει να έχει το 5% των δικαιωμάτων ψήφου, αλλά στην απευθείας κατοχή του θα έχει απομείνει μόνο το 1% των μετοχών.

Η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε χθες έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 19 Οκτωβρίου, με δύο θέματα: Παροχή ειδικής άδειας της γενικής συνέλευσης για τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών από την Deutsche Telekom προς τον ΟΤΕ και από τον ΟΤΕ προς τη γερμανική εταιρεία και βασικό μέτοχό του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024