Μία μουσουλμάνα με τζάκετ και μαντίλα στις σελίδες του Playboy
Μαύρο δερμάτινο τζάκετ, αθλητικά παπούτσια και… χακί μαντίλα. Με αυτήν την αμφίεση φωτογραφίζεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Playboy, η δημοσιογράφος Νουρ Ταγκούρι. Η 22χρονη Αμερικανίδα, λιβυκής καταγωγής, γίνεται η πρώτη μουσουλμάνα που φιλοξενείται στις σελίδες του Playboy, στο άρθρο «Οι αντιρρησίες», αφιερωμένο στους άνδρες και τις γυναίκες που ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους για να κάνουν αυτό που αγαπούν.
Μαύρο δερμάτινο τζάκετ, αθλητικά παπούτσια και… χακί μαντίλα. Με αυτήν την αμφίεση φωτογραφίζεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Playboy, η δημοσιογράφος Νουρ Ταγκούρι. Η 22χρονη Αμερικανίδα, λιβυκής καταγωγής, γίνεται η πρώτη μουσουλμάνα που φιλοξενείται στις σελίδες του Playboy, στο άρθρο «Οι αντιρρησίες», αφιερωμένο στους άνδρες και τις γυναίκες που ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους για να κάνουν αυτό που αγαπούν.
Η Ταγκούρι, η οποία εργάζεται για το δίκτυο ειδησεογραφικών βίντεο Newsy, φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη δημοσιογράφος με χιτζάμπ στην αμερικανική τηλεόραση. Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στις ΗΠΑ ως μουσουλμάνα, η νεαρή μουσουλμάνα υποστηρίζει στο άρθρο, το οποίο δημοσιεύεται στο τεύχος του Οκτωβρίου, ότι μάλλον τη βοήθησαν παρά στάθηκαν εμπόδιο στην καριέρα της.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Washington Post, η Ταγκούρι είχε δηλώσει την πεποίθησή της ότι ουδείς θα αμφισβητούσε την αντικειμενικότητά της λόγω της θρησκείας της. «Το ότι φοράω μαντίλα δεν σημαίνει ότι θα παρουσιάσω διαφορετικά μία ιστορία», είχε επισημάνει τονίζοντας πως το ότι είναι μουσουλμάνα και φοράει μαντίλα τής δίνει δύναμη και τη βοηθάει να κάνει αυτό που θέλει.
Αν και αρκετοί χαιρέτισαν την απόφασή της να φιλοξενηθεί στις σελίδες Playboy, ενός περιοδικού γνωστού κυρίως για τα «κουνελάκια του», πολλοί ήταν επίσης εκείνοι που εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους.
«Το Playboy είναι συνώνυμο της πορνογραφίας», καταγγέλλει το διαδικτυακό περιοδικό The Muslim Vibe, υποστηρίζοντας ότι για το Playboy οι γυναίκες είναι αντικείμενα, εμπόρευμα και σεξουαλικό αντικείμενο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Τρίγωνα κάλαντα και… μπαλωθιές – Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου με κρότο
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο πλήγωσε τον Μάθιου Λίλαρντ με τις δηλώσεις του, αλλά «ποιος νοιάζεται;»
- Συνελήφθη διεθνής ποδοσφαιριστής στην Αγγλία ως ύποπτος για επίθεση
- Απαγόρευση εισόδου σε πολίτες 30 χωρών ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
- Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Κρατούμενος άρπαξε σωφρονιστικό υπάλληλο και τον απείλησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι
- Ποιο λάθος στα ΑΤΜ μπορεί να μας κοστίσει ακριβά
- Ο Ραφίνια έβαλε τέλος στις φήμες…
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 13ης αγωνιστικής της Super League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442