Διεθνείς αθλητές σε καμπάνια ευαισθητοποίησης για την μηνιγγίτιδα
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Μηνιγγίτιδας τον περασμένο Απρίλιο, ξεκίνησε εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού και συγκεκριμένα των γονέων για τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο με την ονομασία «Win for Meningitis».
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Μηνιγγίτιδας τον περασμένο Απρίλιο, ξεκίνησε εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού και συγκεκριμένα των γονέων για τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο με την ονομασία «Win for Meningitis».
Η εκστρατεία αποτελεί μια πρωτοβουλία της GSK και φιλοδοξεί να συμβάλει στην πλήρη ενημέρωση των γονέων σχετικά με όλα τους τύπους της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου – κοινώς ονομαζόμενη μηνιγγίτιδα – καθώς και τα μέτρα που οι ίδιοι μπορούν να λάβουν για την προστασία των παιδιών τους από τις δυνητικά επώδυνες συνέπειες.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας η διεθνούς φήμης φωτογράφος Anne Geddes φωτογράφισε διεθνείς αθλητές, οι οποίοι έχουν επιβιώσει από την μηνιγγίτιδα και έχουν επιτύχει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, μεταξύ άλλων και της απόκτησης Ολυμπιακών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και της Κίνας. Ο ρόλος της Anne ως πρέσβειρα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης «Win for Meningitis» αποτελεί φυσική επέκταση του πάθους και της δέσμευσής της για την προστασία των παιδιών.
Οι φωτογραφίες της για την εκστρατεία αντιπαραβάλλουν την δύναμη που εμπνέουν οι αθλητές, με την ομορφιά και την αθωότητα βρεφών και μωρών, προτρέποντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς να συμβάλουν και αυτοί στην προστασία των μελλοντικών γενεών κατά της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου.
Το έργο της Αnne Geddes είναι αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο, καθώς οι δουλείες της έχουν δημοσιευθεί σε περισσότερες από 84 χώρες και σε 24 γλώσσες.
Η Anne Geddes ανέφερε ότι «η εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Win for Meningitis» αποτελεί μια μοναδική εκστρατεία η οποία αποπνέει θάρρος και έμπνευση. Οι αθλητές που έχουμε φωτογραφίσει, οι οποίοι είναι όλοι επιζώντες από την μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο και αξιέπαινοι άνθρωποι ο καθένας όμως με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Και αυτό είναι που θέλω να προβάλω μέσα από αυτές τις φωτογραφίες. Είπα στους αθλητές να κοιτάξουν έντονα την κάμερα και τα μάτια τους, η γλώσσα του σώματος τους και η έκφρασή τους να φωνάζει – Μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την ασθένεια.»
Οι αποδέκτες της εκστρατείας έφθασαν τους 240.000 και την είδαν συνολικά 67.000 χρήστες στο Facebook ενώ άγγιξε τα 55.000 impressions στο twitter. Η εκστρατεία κορυφώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπου η Anne Geddes μίλησε ζωντανά για την εκστρατεία «Win for Meningitis», μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook, και παρουσίασε μαζί με τους αθλητές τα πορτρέτα τους καθώς αυτά αποκαλύπτονταν για πρώτη φορά στη γιγαντοοθόνη της Times Square.
health.in.gr
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)























































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442