ΟΑΣΘ: Αν δούμε λεφτά στο λογαριασμό, ίσως λήξει η επίσχεση
«Εάν δούμε τα λεφτά στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, θα εισηγηθώ στη συνέλευση να πιάσουμε τιμόνι» δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν αν θα λήξουν την επίσχεση εργασίας.
«Εάν δούμε τα λεφτά στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, θα εισηγηθώ στη συνέλευση να πιάσουμε τιμόνι» δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν αν θα λήξουν την επίσχεση εργασίας.
Ο κ. Τσερμενίδης ξεκαθάρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιο αν θα κυκλοφορήσουν και πάλι – ύστερα από 12 μέρες- τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η κινητοποίηση.
Και πρόσθεσε: «Πλέον δεν πιστεύουμε κανέναν και τίποτα και αν δεν πληρωθούμε, έστω και το ένα μηνιάτικο, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Αν όμως δεν το δούμε με τα μάτια μας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα».
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε επίσης, ότι δεν πρέπει κανείς να ξεχνά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν να λαμβάνουν και επιπλέον δύο μηνιάτικα, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτεμβρίου, «για τα οποία δεν μιλά κανείς», όπως είπε.
Προειδοποίησε μάλιστα, ότι αν δεν δοθούν οριστικές λύσεις στο ζήτημα της μισθοδοσίας «θα βγούμε και πάλι στους δρόμους. Είμαστε σε εγρήγορση διαρκώς».
Χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και τόνισε ότι «με κροκοδείλια δάκρυα και ψέματα δεν λύνονται επί της ουσίας τα προβλήματα, ούτε στη ζωή, ούτε στον Οργανισμό».
Πάντως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ αναφερόμενος στο θέμα της μισθοδοσίας επιβεβαίωσε ότι τα χρήματα εκταμιεύτηκαν και ότι αύριο, Πέμπτη, θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. «Τα λεφτά ήρθαν από το υπουργείο και είναι σε ασφαλή λογαριασμό του Οργανισμού. Εάν ήταν εργάσιμη η ώρα θα γινόταν αμέσως η μεταφορά τους στους εργαζομένους. Ωστόσο δεδομένης της ώρας, αυτό θα γίνει αύριο το πρωί», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Στεφανίδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιταλία: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Νάπολη – Έκλεισαν σχολεία
- Δήμαρχος Αργοστολίου για την 162η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
- Πυρετός στη Wall Street για την είσοδο της SpaceX στο χρηματιστήριο – Αποτίμηση 1,75 τρισ.
- Ευρώπη: Γιατί τα νοικοκυριά πετάνε τόσα τρόφιμα; Κι όμως, μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη
- Σε δημόσια διαβούλευση ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών
- Η FIFA μετατρέπει το Μουντιάλ 2026 σε… Monopoly
- Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι
- Φάμελλος: Μόνο μια μεγάλη πολιτική δημοκρατική αλλαγή θα εξασφαλίσει μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442