Πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ μέσω των μπαράζ για την Εθνική
Με διαγώνιο τον Ζουπάνι, η Εθνική Ανδρών έκανε και τρίτη νίκη στην Αμβέρσα, 3-0 (25-17, 25-22, 25-19) την Ουκρανία, και τερμάτισε δεύτερη με ίδιες νίκες και βαθμούς με το Βέλγιο, που είχε κερδίσει νωρίτερα τη Μολδαβία (είχε καλύτερα σετ).
Με διαγώνιο τον Ζουπάνι, η Εθνική Ανδρών έκανε και τρίτη νίκη στην Αμβέρσα, 3-0 (25-17, 25-22, 25-19) την Ουκρανία, και τερμάτισε δεύτερη με ίδιες νίκες και βαθμούς με το Βέλγιο, που είχε κερδίσει νωρίτερα τη Μολδαβία (είχε καλύτερα σετ).
Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ μέσω των μπαράζ του Οκτωβρίου, κόντρα στην Ισπανία με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις Κανάριες Νήσους και τον δεύτερο στην Κοζάνη (τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες).
H Eθνική ξεκίνησε χωρίς τους άρρωστους διαγώνιους (Τζούριτς, Τζιουμάκα), με βασικό τον Ζουπάνι και ακραίους τους Πρωτοψάλτη, Φράγκo, κεντρικούς τους Ανδρεάδη, Πετρέα, πασαδόρο τον Στιβαχτή και λίμπερο τον Στεφάνου. Παρόλα αυτά πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Φράγκος(5/6) και με δυο ασους έφερε τη διαφορά στο 16-11 για να τελειώσει το σετ 25-17 με επίθεση του Πετρέα, με τον Σουλτανόπουλο να αντικαθιστά τον Ανδρεάδη στα μισά του σετ. Άριστος ο Πρωτοψάλτης με 4/4 επιθέσεις, 100% υποδοχή, ενώ ο Ζουπάνι είχε 2/3 επιθέσεις.
Στο δεύτερο σετ, τα λάθη στην υποδοχή έφεραν την Ουκρανία στο 7-12, αλλά η διαφορά ροκανίστηκε και η είσοδος του Κουμεντάκη στη θέση του Σουλτανόπουλου για το σερβίς βοήθησε στην ανατροπή(21-19) με επιθέσεις του Πρωτοψάλτη και του Ζουπάνι. Ο Πρωτοψάλτης πήρε άσο για το 24-21 και το σετ τελείωσε 25-22 με τον Φράγκο, που ήταν πάλι πρώτος σκόρερ του σετ με 9 πόντους(9/13).
Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ, με την Ουκρανία να προηγείται 1-5, αλλά με δικά της λάθη φτάσαμε στο 5-5 και στο 8-7 με τον Φράγκο, Διαφορά δυο πόντων(17-15) με άσο του Στιβαχτή, δυο επιθέσεις του Ζουπάνι έκαναν το 20-16, για να τελειώσει το ματς 25-19 με μπλοκ του Πετρέα και χαμένο ουκρανικό σερβίς.
Τα σετ: 17-25, 22-25, 19-25
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Στάντνικοφ): Ζιλίνσκι 6 (5/9 επ., 1 άσος), Σορκίν 4 (4/7 επ., 44% υπ. – 6% άριστες), Οσάντσα, Μπογκατίροφ 14 (8/18 επ., 6 άσοι, 68% υπ.-26% άριστες), Ντροζντ 9 (8/13 επ., 1 μπλοκ), Τουπτσί 10 (10/27 επ.) / Φομίν (λ, 71% υπ. – 29% άριστες), Στατσένκο
ΕΛΛΑΔΑ (Δρίκος): Στιβαχτής 1 άσος, Πετρέας 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 1 (1/1 επ.), Ζουπάνι 10 (9/16 επ., 1 άσος), Φράγκος 18 (16/22 επ., 2 άσοι, 75% υπ. – 13% άριστες), Πρωτοψάλτης 15 (13/15 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 92% υπ. – 38% άριστες) / Στεφάνου (λ, 35% υπ. – 12% άριστες), Σουλτανόπουλος 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Κουμεντάκης, Παπαδόπουλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442