Οι ρώσοι χάκερς ξαναχτυπούν: Στιγματίζουν Ναδάλ, Μο Φάρα και Τσεχ
Νέα διαρροή αρχείων πραγματοποίησε η ρωσική ομάδα χάκερ με όνομα «Fancy Bear», οι οποίοι είχαν εισχωρήσει στα απόρρητα στοιχεία της WADA και είχαν δημοσιεύσει τα ιατρικά αρχεία των αθλητών οι οποίοι είχαν λάβει εξαίρεση για θεραπευτική χρήση (TUE) για τη λήψη ουσιών που βρίσκονται στη λίστα με τις απαγορευμένες. Πρέπει λοιπόν να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι αθλητές που βρίσκονται στις λίστες των χάκερς δεν εμπλέκονται σε κάποιο σκάνδαλο ντόπινγκ.
Νέα διαρροή αρχείων πραγματοποίησε η ρωσική ομάδα χάκερ με όνομα «Fancy Bear», οι οποίοι είχαν εισχωρήσει στα απόρρητα στοιχεία της WADA και είχαν δημοσιεύσει τα ιατρικά αρχεία των αθλητών οι οποίοι είχαν λάβει εξαίρεση για θεραπευτική χρήση (TUE) για τη λήψη ουσιών που βρίσκονται στη λίστα με τις απαγορευμένες.
Συγκεκριμένα σήμερα, Δευτέρα, έδωσαν στη δημοσιότητα νέα ονόματα αθλητών από 16 χώρες, ανάμεσα τους πασίγνωστοι αθλητές όπως ο Ράφα Ναδάλ, ο Μο Φάρα και ο Λάζλο Τσεχ.
Τα ονόματα αυτά ήρθαν να προστεθούν σε αυτά των Σιμόν Μπιλς, Σερένα και Βένους Ουίλιαμς καθώς και Ελένα Ντελε Ντον που είχαν δημοσιοποιήσει στις 14 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα στην ιστοσελίδα της η ομάδα έχει τα αρχεία κάθε ενός από αυτούς τους αθλητές, ενώ καθιστούν σαφές ότι τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτούν περισσότερα ονόματα αθλητών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Πρέπει λοιπόν να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι αθλητές που βρίσκονται στις λίστες των χάκερς εμπλέκονται σε κάποιο σκάνδαλο ντόπινγκ.
Τι σημαίνει «εξαίρεση για θεραπευτική χρήση»
Στην περίπτωση αυτή επιτρέπεται σε έναν αθλητή να λάβει μια ουσία, η οποία υπό άλλες συνθήκες είναι απαγορευμένη, μόνο όταν πρόκειται για θεραπευτικούς σκοπούς.
Τα κριτήρια για να δοθεί αυτή η εξαίρεση είναι:
1. Ο αθλητής να κινδυνεύει να υποστεί σημαντικά προβλήματα υγείας χωρίς τη λήψη της ουσίας.
2. Η ουσία να μην έχει ως αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση επιδόσεων.
3. Να μην υπάρχει άλλη εναλλακτική θεραπευτική λύση για την περίπτωση του.
4. Η ανάγκη για λήψη της ουσίας να μην οφείλεται σε προηγούμενη χρήση χωρίς την εξαίρεση αυτή.
Τα αρχεία του Ράφα Ναδάλ


Τα αρχεία του Μο Φάρα


Τα αρχεία του Λάζλο Τσεχ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442