Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Προχωρούμε ενωμένοι» δήλωσαν Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας

«Προχωρούμε ενωμένοι» δήλωσαν Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας

Αφήνουν πίσω όσα τυχόν προβλήματα υπήρξαν, επειδή ήταν υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της ΝΔ και προχωρούν ενωμένοι στην επόμενη μέρα, δήλωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφήνουν πίσω όσα τυχόν προβλήματα υπήρξαν, επειδή ήταν υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της ΝΔ και προχωρούν ενωμένοι στην επόμενη μέρα, δήλωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Εμείς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, όταν και οι δύο κατεβήκαμε υποψήφιοι ότι την επόμενη μέρα αυτής της εκλογικής μάχης δεν μας χωρίζει τίποτε. Η ΝΔ, πορεύεται ενωμένη και χρέος της δικής γενιάς – γιατί είμαστε και οι δύο νέοι άνθρωποι – είναι αυτά τα πράγματα να τα αφήσουμε πίσω μας και να μπορούμε να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό. Έτσι προσεγγίζουμε το ζήτημα αυτό. Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Απόστολο, για τη δουλειά την οποία κάνει και όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι γεγονός ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και για το καλό της παράταξης, αλλά και της χώρας, είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό στόχο που έχουμε να φέρουμε στη χώρα μια καλύτερη κυβέρνηση», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την ώρα που τον υποδέχτηκε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες και του είπε: «Θα το εγκαινιάσετε ως πρωθυπουργός μέχρι τον Μάιο, πρώτα ο θεός».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μακεδονία. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το προσφυγικό και ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του. Για την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη είπε ότι επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της ΝΔ για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες. Παρατήρησε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, ο αρμόδιος υπουργός και η δικαιοσύνη «κωφεύουν» απέναντι στις αιχμές που άφησε ο κ. Βουδούρης με την παραίτησή του.

Ο κ. Τζιτζικώστας χάρισε στον κ. Μητσοτάκη ένα αντίγραφο από το Λιοντάρι της Αμφίπολης. Όπως εξήγησε το έκανε για λόγους συμβολικούς γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν σταματήσει οι εργασίες στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά αυτό δεν αρκεί. «Πρώτα ο Θεός, με το καλό, όταν γίνετε κυβέρνηση, θα δεσμευτείτε από τώρα ότι αυτό το έργο θα προχωρήσει για να αναδειχθεί και να μπορεί πλέον να το επισκέπτεται και ο κόσμος, Έλληνες και ξένοι», είπε ο κ. Τζιτζικώστας στον κ. Μητσοτάκη.

Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ-HELEXPO

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το διοικητικό συμβούλιο του εθνικού εκθεσιακού φορέα, συνεχάρη τη διοίκηση της έκθεσης για την πορεία της εταιρείας, καθώς και για το εκθεσιακό αποτέλεσμα της φετινής ΔΕΘ.

Μάλιστα, επισήμανε πως πολλοί είχαν προεξοφλήσει τον αργό θάνατο της ΔΕΘ-Helexpο, αλλά η συγχώνευση των δύο εταιρειών στάθηκε καταλυτική για να προχωρήσει αναπτυξιακά το νέο ενιαίο σχήμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024