
Διαψεύδει μπλόκο θεσμών για τις ασφαλιστικές εισφορές η κυβέρνηση
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας διέψευσε σήμερα, Παρασκευή, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι θεσμοί «φρενάρουν» ή και απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών. Υπόσχεται, δε, αποτελεσματικότερη προστασία, με αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους των πολυοφειλετών σε ασφαλιστικά ταμεία.
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας διέψευσε σήμερα, Παρασκευή, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι θεσμοί «φρενάρουν» ή και απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών. Υπόσχεται, δε, αποτελεσματικότερη προστασία, με αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους των πολυοφειλετών σε ασφαλιστικά ταμεία.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:
«Σημερινά ρεπορτάζ που παρουσιάζουν τους εκπροσώπους των θεσμών να «φρενάρουν» ή και να απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2017 είναι απολύτως ανακριβή.
»Τα εν λόγω μέτρα, μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλίσουν σφαιρικότερη και αποτελεσματικότερη προστασία, θα συνδυασθούν με την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους των πολυοφειλετών σε ασφαλιστικά ταμεία.
»Η σχετική διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συμφωνήθηκε ότι θα συνεχισθεί την επόμενη εβδομάδα με τηλεδιασκέψεις.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442