Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Volvo V90 Cross Country 2017: Στην περιπετειώδη πλευρά της πρακτικότητας

Volvo V90 Cross Country 2017: Στην περιπετειώδη πλευρά της πρακτικότητας

Έχοντας ως αφετηρία τα προηγμένα χαρακτηριστικά που γνωρίσαμε στη νέα σειρά 90, το V90 Cross Country προστίθεται στην 20ετή ιστορία αντίστοιχων εκδόσεων από την Volvo προσφέροντας μια πιο περιπετειώδη προσέγγιση της πρακτικότητας με βάση τις γνωστές αρετές άνεσης και ασφάλειας… made by Sweden.



Η σουηδική φίρμα, πιστή στην υπόσχεσή της, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του V90 Cross Country το οποίο συμπληρώνει την γκάμα της νέας σειράς 90 με περιπετειώδη τρόπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, δια στόματος του επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, «το V90 Cross Country, αποτελεί ένα τετράτροχο για όλες τις συνθήκες που προσφέρει ασφάλεια, άνεση και επιδόσεις σε ένα ικανό και περιπετειώδες σύνολο που δεν απεμπολεί την κομψότητα του V90.

Αν και μέχρι στιγμής οι Σουηδοί δεν δημοσιοποιούν στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές του και τους κινητήρες με τους οποίους θα είναι διαθέσιμο, εκτός από τις off-road προσθήκες στην εμφάνισή του, είναι δεδομένο ότι το V90 Cross Country, αυξάνει την απόστασή του από το έδαφος σε σχέση με το μέχρι σήμερα γνωστό V90 ενώ κοινό παρονομαστή όλων των εκδόσεων του θα αποτελεί η τετρακίνηση.

Τα παραπάνω στοιχεία θα συμπληρώσουν μια αναβαθμισμένη για πιο απαιτητικές συνθήκες ανάρτηση αλλά και ορισμένα νέα έξυπνα συστήματα τα οποία θα ενταχθούν στο πακέτο συστημάτων ασφαλείας και συνδεσιμότητας της Volvo.

Αναλυτικότερα, μαζί με τις πρώτες εικόνες του V90 Cross Country, οι Σουηδοί εισαγάγουν δύο νέα συστήματα τα οποία επιγράφουν ως Hazard Light Alert και Slippery Road Alert.

Τα συγκεκριμένα συστήματα στοχεύουν στην ειδοποίηση των οδηγών για τυχόν «σκοτεινά» ή ολισθηρά τμήματα στη διαδρομή τους και η πρωτοτυπία τους έγκειται στο γεγονός της συνεργασίας τους με cloud.

Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που ένας οδηγός, έρθει αντιμέτωπος με τις συγκεκριμένες «κακοτοπιές», ένα σήμα αποστέλλεται στη βάση δεδομένων-cloud το οποίο στη συνέχεια «μοιράζεται» σε όλα τα Volvo που βρίσκονται στην ίδια περιοχή και διαθέτουν ανάλογα συστήματα συνδεσιμότητας, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούνται αυτομάτως τα απαιτούμενα συστήματα του αυτοκινήτου όπως π.χ. τα φωτιστικά σώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα συγκεκριμένα συστήματα αποτελούν μέρος του «πακέτου» Connected Safety το οποίο συνδυάζει τις ήδη γνωστές «διαισθητικές» λειτουργίες του ημιαυτόνομου συστήματος οδήγησης, Pilot Assist με τη συνδεσιμότητα, προσφέροντας ακόμα περισσότερη ασφάλεια.

Εξάλλου όπως αναφέρουν οι Σουηδοί προσφέροντας μια συνοπτική αναδρομή, στην εικοσαετή παρουσία των εκδόσεων Corss Country στην γκάμα τους: «με θερμοκρασίες που το χειμώνα αγγίζουν πολικά επίπεδα και το 77% της χώρας να καλύπτεται από δάση και λίμνες, η Σουηδία θεωρείται ιδανικός τόπος για την εξέλιξη και δοκιμή αυτοκινήτων που προορίζονται να αντέχουν σε ακραίες καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η τεχνογνωσία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς και της παράδοσης της Volvo και εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στα Cross Country μοντέλα της».

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα αν και επί του παρόντος η σουηδική φίρμα δεν δίνει επισήμως στοιχεία, αναμένεται να μιμηθούν την γκάμα του V90, αντλώντας ωστόσο από την κορυφή της με τους πανίσχυρους τετρακύλινδρους D5 και Τ6 των 235 και 320 ίππων να αποτελούν τις κύριες «συμβατικές» επιλογές, χωρίς να λείπει από την γκάμα η κορυφαία plug-in υβριδική έκδοση T8 των 407 ίππων.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το Volvo V90 Cross Country θα περάσει στην παραγωγή μέσα στο φθινόπωρο του 2016.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024