
Ποια πρόσωπα προτείνει η κυβέρνηση για το Υπερταμείο και απορρίπτονται
Τρία πρόσωπα που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, και τουλάχιστον τα δύο εξ αυτών προέρχονται από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού και τα κινήματα της Αριστεράς, είναι το μήλον της Εριδος μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για το νέο Υπερταμείο.
Βεβαίως, είναι φυσιολογικό η κυβέρνηση να θέλει να έχει το δικό της αφτί στον νέο μηχανισμό. Από την άλλη, όμως, δεν είναι αδικαιολόγητες και οι ενστάσεις της τρόικας ότι τα ελεγχόμενα από το Μαξίμου πρόσωπα όχι μόνο δεν θα λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά ενδεχομένως και παρελκυστικά ως προς τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων του νέου Ταμείου.
Ωστόσο όπως αντιτείνουν κυβερνητικοί παράγοντες ο Ζακ Λε Παπ που προαλείφεται για πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου ανήκει στο περιβάλλον Λαγκάρντ και επομένως θα είναι επίσης το αφτί των δανειστών στο νέο Ταμείο.
Η ομάδα της Αίγινας
Η πιο γνωστή από τους τρεις προτεινομένους από την κυβέρνηση είναι η Ολγα Χαρίτου. Με θητεία στον τραπεζικό τομέα και άρα, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, σε θέση να διαχειριστεί θέματα Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας -το ΤΧΣ θα είναι μία από τις θυγατρικές του Υπερταμείου-η Χαρίτου θεωρείται κοντά στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού, ενώ έχει θητεύσει και σε θέση ειδικής συμβούλου για θέματα ειδικής διακυβέρνησης και πληροφορικής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.
Προερχόμενη από τα κινήματα και την πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα στον χώρο της Αριστεράς, η Χαρίτου είναι γνωστή τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίγινα. Παλαιότερα δημοσιεύματα την έχουν χαρακτηρίσει «ψυχή των συνάξεων» του ηγετικού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί του Αργοσαρωνικού, καθώς λέγεται ότι ανήκει στη στενή «παρέα της Αίγινας», όπου και διατηρεί με τον σύζυγό της σπίτι.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν -μεταξύ των άλλων-την οικονομία της διοίκησης επιχειρήσεων, της στρατηγικής επιχειρήσεων, της τεχνολογικής και θεσμικής εξέλιξης, τη διαχείριση τεχνολογίας, γνώσης και καινοτομίας, την οικονομία της ενέργειας κ.ά. Κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι έχει τα τυπικά προσόντα για να συμβάλει σε ζητήματα αναδιάρθρωσης ΔΕΚΟ όπως αυτά με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπο το νέο Ταμείο.
Γιώργος Φιντικάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
- Δημοσκόπηση: Αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη ο Τσίπρας – Τι περικόπτουν οι πολίτες λόγω του νέου κύματος ακρίβειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442