Πορεία διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία στη Θεσσαλονίκη
Μεγάλη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο έχοντας στην κεφαλή της μία άμαξα με δυο μαύρα άλογα, η οποία μετέφερε έναν ασθενή-κούκλα.
Μεγάλη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο έχοντας στην κεφαλή της μία άμαξα με δυο μαύρα άλογα, η οποία μετέφερε έναν ασθενή-κούκλα.
Την πορεία ακολούθησαν εργαζόμενοι των νοσοκομείων «Θεαγένειο», ΑΧΕΠΑ, «Άγιος Δημήτριος» και «Γ. Γεννηματάς».
Περνώντας από τη Λεωφόρο Καραμανλή, την Εγνατία και την Αντιγονιδών, η πορεία κατέληξε έπειτα από δύο ώρες στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων άφησαν να πετάξουν στον ουρανό μαύρα μπαλόνια, όπου είχαν κρεμάσει φωτογραφίες του πρωθυπουργού, του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος στην κατάσταση στον τομέα της υγείας, τόνισε ότι είναι μεσαιωνικές οι συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στα νοσοκομεία της χώρας. Επισήμανε ότι 89 νοσοκομεία και 37 Κέντρα Υγείας έχουν διαλυθεί και δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια και ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς προσωπικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μία νοσοκόμα αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς.
Επικαλούμενος στοιχεία του esy.net, ανέφερε ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το προσωπικό των νοσοκομείων μειώθηκε κατά 7.695 εργαζόμενους εκ των οποίων 5.300 είναι νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό. «Τον Μάιο του 2016 οι κενές θέσεις στο σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων ήταν 31.143», είπε ο κ. Γιαννάκος.
Τόνισε ότι οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν έκτακτο σοβαρό πρόβλημα υγείας αναγκάζονται να κάνουν τον «γύρο του θανάτου», προκειμένου να βρουν ασθενοφόρο και να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Κι αν βρουν νοσοκομείο, θα πρέπει να βρουν και γιατρούς και χειρουργικά κρεβάτια για να χειρουργηθούν και ΜΕΘ για να νοσηλευτούν.
«Διακόσιες κλίνες ΜΕΘ έτοιμες να λειτουργήσουν παραμένουν κλειστές, οι αξονικοί τομογράφοι τίθενται εκτός λειτουργίας, ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα δεν λειτουργούν, μηχανήματα αιμοκάθαρσης χαλάνε τον ένα μετά το άλλο και δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης χρημάτων. Σε αυτόν τον γύρο του θανάτου πεθαίνουν ασθενείς σαν το σκυλί στ’ αμπέλι και η κυβέρνηση στον κόσμο της. Για την κυβέρνηση όλα είναι θέμα στατιστικής» κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442