Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με «μικρό καλάθι» εγκαινιάζει τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

Με «μικρό καλάθι» εγκαινιάζει τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

Με υποσχέσεις για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους αναμένεται να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο για τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ. «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν τα συνδικάτα στον πρωθυπουργό. Επί ποδός περίπου 5.000 αστυνομικοί.

Με υποσχέσεις για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους αναμένεται να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο για τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Τα συνδικάτα ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό και το απόγευμα του Σαββάτου η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα (6:00 μ.μ.) το ΠΑΜΕ έχει δώσει ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την Παρασκευή ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί καλώντας την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αποκατάσταση των «μισθολογικών αδικιών» που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο συνεδριακό κέντρο.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα αρχίσουν να στήνονται φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το «Βελλίδειο» προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλησιάσουν στο χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές, ενώ στην επιχείρηση θα συμμετέχει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης, ενώ δεν θα επιτρέπεται ούτε και η στάση – στάθμευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταξύ άλλων θα επιθεωρήσει τα έργα του μετρό, θα επισκεφθεί τα περίπτερα της Έκθεσης και θα εγκαινιάσει το περίπτερο της Ρωσίας, που είναι η τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ.

Νωρίς ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και το βράδυ (8:00 μ.μ.) θα απευθύνει την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Την Κυριακή (1:00 μ.μ.) ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, αντιδρώντας στο «μαύρο» σε όσα ιδιωτικά κανάλια δεν πήραν τηλεοπτική άδεια και στην απώλεια περίπου 2.000 θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει μέρος στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το προσφυγικό, που πραγματοποιείται ύστερα από πρόταση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθεί την 81η ΔΕΘ και στις 20:00 θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης». Στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς το πρόγραμμα έχει ως εξής:

12 Σεπτεμβρίου

  • Στις 12:00 συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, στο Περίπτερο 8.
  • Στις 16:00 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θα συναντηθούν με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.
  • Στις 20:00 οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα μιλήσουν σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

13 Σεπτεμβρίου

  • Στις 12:30 ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

14 Σεπτεμβρίου

  • Στις 12:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
  • Στις 14:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο Περίπτερο 8.
  • Στις 17:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο Περίπτερο 8.
  • Στις 18:00 ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo

15 Σεπτεμβρίου

  • Στις 12:00 ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο Περίπτερο 8.
  • Στις 13:30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, στο Περίπτερο 8.
  • Στις 16:00 ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης και στελέχη της Δημοκρατικής Ευθύνης θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, στο Περίπτερο 8.Στις 18:00 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στελεχών της Χρυσής Αυγής, στο Περίπτερο 8.

16 Σεπτεμβρίου

  • Στις 12:00 ο γραμματέας της Εθνικής Ενότητας, Τάκης Μπαλτάκος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο Περίπτερο 8.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024