Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το αργότερο έως 5 Δεκεμβρίου οι κάλπες για το Σύνταγμα στην Ιταλία

Το αργότερο έως 5 Δεκεμβρίου οι κάλπες για το Σύνταγμα στην Ιταλία

Το δημοψήφισμα-πολιτικό στοίχημα του Ματέο Ρέντσι για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα διεξαχθεί μια Κυριακή μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην RAI. Ο Ρέντσι έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν η αναθεώρηση απορριφθεί, δέσμευση που ανέλαβε εκ νέου μιλώντας στην RAI σημειώνοντας ωστόσο πως δεν επιθυμεί πλέον να συζητά το δικό του πολιτικό μέλλον.

Το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα διεξαχθεί μια Κυριακή μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό RAI.

Ο Ρέντσι έχει επανειλημμένα μεταφέρει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, που αποτελεί πολιτικό στοίχημα για τον ηγέτη της ιταλικής κεντροαριστεράς. Νωρίτερα αυτό το χρόνο είχε αναφέρει τις αρχές Οκτωβρίου ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής αυτού.

Η αναθεώρηση, που έχει λάβει την έγκριση του Κοινοβουλίου, στοχεύει σε σειρά μεταρρυθμίσεων προκειμένου η Ιταλία να έχει στο μέλλον σταθερότερες κυβερνήσεις, να καταστήσει ευχερέστερη την προώθηση του νομοθετικού έργου και να αλλάξει άρδην τον ρόλο της Γερουσίας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οριακό αποτέλεσμα, χωρίς να μπορούν να προβούν σε κάποια ασφαλή πρόβλεψη.

Ο Ρέντσι έχει δηλώσει πολλές φορές πως θα παραιτηθεί από την θέση του πρωθυπουργού και θα εγκαταλείψει την πολιτική αν η αναθεώρηση απορριφθεί στο δημοψήφισμα.

Όπως τόνισε στην συνέντευξη του, δεν έχει αλλάξει την θέση του αναφορικά με αυτή του την δέσμευση, σημειώνοντας πως δεν επιθυμεί πλέον να συζητά το δικό του μέλλον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024