Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τουρκία κατέσχεσε υλικό της DW γιατί δεν της άρεσε...

Η Τουρκία κατέσχεσε υλικό της DW γιατί δεν της άρεσε…

Με συνοπτικές διαδικασίες «ξεμπέρδεψε» η Τουρκία με συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Αθλητισμού στον γνωστό δημοσιογράφο Μισέλ Φρίντμαν της Deutsche Welle -παρουσιαστή της εκπομπής Confilct Zone ο οποίος είχε εξοργίσει προ μηνών τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής συνέντευξης του Τούρκου υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού Ακίφ Κιλίτς, το υπουργείο προχώρησε σε κατάσχεση του βιντεοσκοπημένου υλικού γιατί οι ερωτήσεις δεν άρεσαν στον υπουργό...

Με συνοπτικές διαδικασίες «ξεμπέρδεψε» η Τουρκία με επεισοδιακή συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Αθλητισμού στον δημοσιογράφο Μισέλ Φρίντμαν της Deutsche Welle -παρουσιαστή της εκπομπής Confilct Zone που είχε εξοργίσει προ μηνών τον συνεντευξιαζόμενο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής συνέντευξης του Τούρκου υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού Ακίφ Κιλίτς που δόθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στην Άγκυρα, το υπουργείο προχώρησε σε κατάσχεση του βιντεοσκοπημένου υλικού…

Η DW αναφέρει ότι το τουρκικό υπουργείο είχε ενημερωθεί νωρίτερα για τα θέματα που επρόκειτο να τεθούν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ο παρουσιαστής Μισέλ Φρίντμαν έθεσε ερωτήσεις για την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε τον Ιούλιο, τις μαζικές απολύσεις και συλλήψεις που ακολούθησαν, ζητήματα που αφορούν τον τύπο στην Τουρκία όπως και τη θέση της γυναίκας στην τουρκική κοιωνία. Επιπλέον ο υπουργός κλήθηκε να εξηγήσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ορισμένες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά το τέλος της συνέντευξης ο υπουργός αποχαίρετισε τον κ. Φρίντμαν και βγήκε από την αίθουσα. Αμέσως μετά ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου ανακοίνωσε ξαφνικά ότι δεν επρόκειτο να επιτραπεί η μετάδοση της συνέντευξης. Όταν ο κ. Φρίντμαν και η συνεργάτις του διαμαρτυρήθηκαν, υπάλληλοι του υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού κατέσχεσαν το τηλεοπτικό υλικό, διευκρινίζοντας ότι η ομάδα της DW δεν επρόκειτο να φύγει από το υπουργείο με το συγκεκριμένο βίντεο.

Ο γενικός διευθυντής της DW Πέτερ Λίμπουργκ καταδίκασε το γεγονός: «Αποτελεί μια νέα κραυγαλέα παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία. Αυτό που αντιμετωπίσαμε ισοδυναμεί στην ουσία με εξαναγκασμό εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Είναι κάτι που δεν έχει πλέον σχέση ούτε με κράτος δικαίου ούτε με δημοκρατία. Δεν είναι δυνατόν ένας υπουργός να συναινεί σε μια συνέντευξη και μετά να αποτρέπει την μετάδοσή της με τέτοιο τρόπο επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Καλούμε την τουρκική πλευρά να παραδόσει άμεσα το τηλεοπτικό μας υλικό. Επιπλέον εξετάζουμε και νομικά μέτρα».

Η DW διαμαρτυρήθηκε άμεσα για το περιστατικό στο τουρκικό υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού όπως και στην Γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφόρησης της Τουρκίας και ζήτησε την επιστροφή του υλικού. Η διωρία που τέθηκε μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης αγνοήθηκε από τις τουρκικές αρχές. Σε τηλεφωνική επικοινωνία πρωί η DW ζήτησε επανειλημμένα και επίμονα την επιστορφή του υλικού. Η απάντηση παραμένει η ίδια, ότι δηλαδή το υπουργείο δεν συμφωνεί με τη μετάδοση της συνέντευξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024