Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΙΣ: Να τηρήσει ο ΕΟΠΥΥ την υπόσχεση για αποπληρωμή των παρόχων

ΠΙΣ: Να τηρήσει ο ΕΟΠΥΥ την υπόσχεση για αποπληρωμή των παρόχων

Για αδυναμία εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεών του, κατηγορεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος των ΕΟΠΥΥ.  Οι γιατροί ζητούν από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη να τηρήσει τις υποσχέσεις του για αποπληρωμή των παρόχων, ειδάλλως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

Για αδυναμία εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεών του, κατηγορεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος των ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί ζητούν από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη να τηρήσει τις υποσχέσεις του για αποπληρωμή των παρόχων, ειδάλλως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

Όπως είναι γνωστό, τα Ασφαλιστικά Ταμεία οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ.

Ο ΠΙΣ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι αν δίδονταν οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ υγείας στον ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπεται από τον Νόμο, ο Οργανισμός θα μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους υγείας.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, στις 31 Αυγούστου 2016, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος ζήτησε να αποπληρωθούν άμεσα, τουλάχιστον, οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος και ακολούθως να προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ σε αποζημίωση των παρόχων υγείας, σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, διαβεβαίωσε τον κ. Βλασταράκο ότι θα αποπληρωθούν άμεσα οι παροχές του Μαρτίου -σε όσους δεν έχουν αποπληρωθεί, και θα οριστικοποιηθούν οι αποζημιώσεις για τις παροχές του Απριλίου εντός του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΙΣ δηλώνει ότι δεν αρκείται σε διαβεβαιώσεις, «οι οποίες έχουν δοθεί και στο παρελθόν», και ζητά επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ και δέσμευση για την αποζημίωση των παρόχων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπερσίμη την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τον ενημέρωσε ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα.

«Ο ΠΙΣ αναμένει να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024