Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ούτε νέφος, ούτε κατσαρίδες, ούτε... κάτοικοι για την G20 στην Κίνα

Ούτε νέφος, ούτε κατσαρίδες, ούτε… κάτοικοι για την G20 στην Κίνα

To Χανγκτσόου της Κίνας υποδέχεται τους ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικών του πλανήτη και φροντίζει να βάλει τα καλά του: Θέλοντας να υπερασπιστεί τη θέση της στο παγκόσμιο σκηνικό, η κινεζική ηγεσία έκανε ό,τι μπορούσε ώστε ο αέρας της πόλης να είναι καθαρός και να εξαφανιστούν, όσο γινόταν, μύγες, κατσαρίδες και ποντίκια. Με τη βοήθεια των κατοίκων, που στο τέλος έκαναν κι αυτοί... στην άκρη.

To Χανγκτσόου της Κίνας υποδέχεται τους ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικών του πλανήτη και φροντίζει να βάλει τα καλά του: Θέλοντας να υπερασπιστεί τη θέση της στο παγκόσμιο σκηνικό, η κινεζική ηγεσία έκανε ό,τι μπορούσε ώστε ο αέρας της πόλης να είναι καθαρός και να εξαφανιστούν, όσο γινόταν, μύγες, κατσαρίδες και ποντίκια.

Με τη βοήθεια των κατοίκων, που στο τέλος έκαναν κι αυτοί… στην άκρη.

Η πόλη κανονικά μετρά πληθυσμό σχεδόν εννέα εκατομμυρίων και η ζωή της είναι τόσο πολύβουη όσο και η ιστορία της (έχει πορεία δεκάδων αιώνων, την είχε εξυμνήσει ο Μάρκο Πόλο, ήταν έδρα βασιλέων), όμως ήδη από τις παραμονές της G20 το Σαββατοκύριακο έμοιαζε με πόλη φάντασμα.

Στους δρόμους υπήρχαν ελάχιστα αυτοκίνητα και τα περισσότερα μαγαζιά ήταν κλειστά, όπως μεταδίδει το Reuters. Τις τελευταίες ώρες πριν τις αφίξεις των ηγετών είχαν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται και τα τελευταία, φυσικά δρακόντεια, μέτρα ασφαλείας ενώ τα εργοτάξια που συνήθως ακούγονται νυχθημερόν είχαν σιγήσει.

Οι περισσότεροι κάτοικοι φαίνεται επίσης ότι άκουσαν την προτροπή της κυβέρνησης και πήγαν για ολιγοήμερες διακοπές. Όπως αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung, υπήρξε μέριμνα ώστε, για την περίσταση, οι κάτοικοι της πόλης να έχουν προνομιακές τιμές σε ξενοδοχεία στη γύρω περιοχή.

Προηγουμένως, όπως αναφέρει από την πλευρά του ο Guardian, οι κάτοικοι είχαν κληθεί να βάλουν τα δυνατά τους να καταπολεμήσουν τις… «τέσσερις μάστιγες» της πόλης: Τις μύγες, τις κατσαρίδες, τα κουνούπια και τα ποντίκια.

Όσον αφορά τον αέρα και τον ουρανό της πόλης, η κυβέρνηση φρόντισε ώστε να κλείσουν για τις ημέρες πριν την και κατά την G20 τα εργοστάσια στη γύρω περιοχή. Η κατάσταση στο μέτωπο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης -εξαιρετικά πιεστικό πρόβλημα για τις κινεζικές μεγαλουπόλεις- ήταν αισθητά βελτιωμένη, αναφέρουν οι ανταποκριτές.

Τους προηγούμενους μήνες, όπως αναφέρει από την πλευρά του ο Guardian, είχαν γίνει έργα ειδικά στην περιοχή που θα γίνουν οι συνεδριάσεις που στο τέλος θα βελτιώσουν κάπως τις συνθήκες για τους κατοίκους, όπως αποχετεύσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024