Ιταλική οργή για σκίτσο του Charlie Hebdo με σεισμόπληκτους… μακαρόνια
Οργή και αγανάκτηση στην Ιταλία προκάλεσε σκίτσο του γαλλικού σατιρικού Charlie Hebdo για τον καταστροφικό σεισμό, στο οποίο το περιοδικό ζωγραφίζει θύματα του σεισμού παρομοιάζοντάς τους με... πιάτα της ιταλικής κουζίνας. «Μα πώς στο διάβολο κάνεις σάτιρα με νεκρούς» ρωτά χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Αματρίτσε -ενώ, μετά τις αντιδράσεις, η γαλλική διπλωματία πήρε αποστάσεις από το σκίτσο και το περιοδικό επανήλθε με σκίτσο-απάντηση για... τα σπίτια που χτίζει η μαφία.
Οργή και αγανάκτηση στην Ιταλία προκάλεσε σκίτσο του γαλλικού σατιρικού Charlie Hebdo για τον καταστροφικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία, στο οποίο το περιοδικό ζωγραφίζει θύματα του σεισμού παρομοιάζοντάς τους με… πιάτα της ιταλικής κουζίνας.
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στην τελευταία σελίδα του νέου τεύχους του γαλλικού περιοδικού. Ο τίτλος είναι «σεισμός α λα ιταλικά».
Σε αυτό, απεικονίζεται δύο όρθιοι αιματοβαμμένοι τραυματίες και από πάνω γράφονται: «Πέννες με σάλτσα τομάτας» και «πέννες ογκρατέν». Δίπλα είναι ένας σωρός από ερείπια και πτώματα σε στρώσεις -στο σκίτσο, «λαζάνια».
Στο ίδιο τεύχος, γίνεται αναφορά στο σεισμό λέγοντας: «Περίπου 300 νεκροί σε σεισμό στην Ιταλία. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο σεισμός φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν χτυπήσει».
Το σκίτσο, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Ιταλία. Ενδεικτικά, ο δήμαρχος του ιταλικού Αματρίτσε (μόνο το οποίο μετρά πάνω από 200 νεκρούς) ανέφερε εξοργισμένος: «Μα πώς στο διάβολο κάνεις σάτιρα με νεκρούς;».
Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει την υποστηρίξη του Παρισιού στην Ιταλία και κρατά αποστάσεις από το σκίτσο.
«Η Γαλλία έχει εκφράσει τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά της για αυτήν την τεράστια τραγωδία και έχει προσφέρει την υποστήριξή της, και προς τούτο είναι και η γαλλική πρεσβεία στη διάθεση των ιταλικών Αρχών. Είμαστε δίπλα στην Ιταλία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, και όσον αφορά τα σκίτσα στον τύπο, γίνεται σεβαστή η ελευθεροτυπία. Το σκίτσο του Charlie Hebdo δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τη θέση της Γαλλίας» ανέφερε η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη.
Στη συνέχεια, το Charlie Hebdo επανήλθε με σκίτσο που δημοσίευσε στο Facebook. Σε αυτό, μία τραυματίας μισοθαμμένη στα ερείπια απευθύνεται στους Ιταλούς και λέει: «Δεν χτίζει το Charlie Hebdo τα σπίτια σας, η μαφία τα χτίζει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο γήπεδο της Σάλκε – Τι συνέβη
- Αττικόν: «Πλημμύρισε» ξανά με ράντζα – Κραυγή αγανάκτησης των πολιτών
- «Δεν είπε ούτε λέξη, μας χτύπησε και έφυγε» – Τι λένε στο in τα θύματα της επίθεσης στου Φιλοπάππου
- Ο «πόλεμος των Lego» και η νέα εποχή της «slopaganda»
- Όλα τα σενάρια: Οι πίνακες των διαιτητών της Super League θα βγουν ξαφνικά
- Κεφαλονιά: Για κύκλωμα που παρέσυρε τη Μυρτώ μιλά ο πατέρας της – Εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
- Το αστέρι του NBA που ξαφνικά είναι ανεπιθύμητο από ομάδες – Το τίμημα που πληρώνει για το θάρρος της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442