Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μάσα αποχωρεί από τη Φόρμουλα Ένα στο τέλος της σεζόν

Ο Μάσα αποχωρεί από τη Φόρμουλα Ένα στο τέλος της σεζόν

Ο Φελίπε Μάσα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από τη Φόρμουλα Ένα στο τέλος της σεζόν, όταν λήγει το συμβόλαιό του με τη Γουίλιαμς. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος πανηγύρισε 11 νίκες με τη Φεράρι από το 2006 έως το 2008, ενώ έχασε για ένα βαθμό το πρωτάθλημα οδηγών του 2008 από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Φελίπε Μάσα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από τη Φόρμουλα Ένα στο τέλος της σεζόν, όταν λήγει το συμβόλαιό του με τη Γουίλιαμς.

Ο 35χρονος Βραζιλιάνος πανηγύρισε 11 νίκες με τη Φεράρι από το 2006 έως το 2008, ενώ έχασε για ένα βαθμό το πρωτάθλημα οδηγών του 2008 από τον Λιούις Χάμιλτον.

«Μετά από 15 χρόνια στη Φόρμουλα Ένα… αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν μου» δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους ενόψει του ιταλικού γκραν πρι που θα διεξαχθεί την Κυριακή στη Μόντσα.

Ο Μάσα, ο οποίος ξεπέρασε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, τον οποίο υπέστη στα δοκιμαστικά για το ουγγρικό γκραν πρι του 2009, εντάχθηκε στο δυναμικό της Γουίλιαμς το 2014.

Στην διάρκεια της καριέρας του έχει οδηγήσει τα μονοθέσια της Ζάουμπερ (2002, 2004-2005), της Φεράρι (2006-2013) και της Γουίλιαμς (2014-2016). Το 2003 ήταν οδηγός δοκιμών στη Φόρμουλα Ένα με τη Φεράρι.

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του Μάσα ήταν η νίκη του στο γκραν πρι της Βραζιλίας το 2008, η οποία του χάριζε τον τίτλο στους οδηγούς με την προϋπόθεση ότι ο Λιούις Χάμιλτον θα τερμάτιζε κάτω από την πέμπτη θέση.

Όμως, ο Βρετανός οδηγός, ο οποίος τότε «έτρεχε» για λογαριασμό της ΜακΛάρεν, προσπέρασε την Τογιότα του Γερμανού Τίμο Γκλοκ στον τελευταίο γύρο και πήρε την πέμπτη θέση που του χάρισε τον τίτλο με ένα βαθμό διαφορά από τον Μάσα.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος είναι ο οδηγός με τη δεύτερη μεγαλύτερη θητεία όλων των εποχών στη Φεράρι, μετά τον άλλοτε «ομόσταυλό» του, Μίκαελ Σουμάχερ, ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο και πήρε μια pole position στην πρώτη σεζόν του στη Γουίλιαμς, βοηθώντας την ομάδα να πάρει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Πέρυσι ανέβηκε άλλες δύο φορές στο βάθρο.

«Επέλεξα αυτό το μέρος (σ.σ. για να κάνει την ανακοίνωση), επειδή πριν από δέκα χρόνια ο Μίκαελ Σουμάχερ ανακοίνωσε εδώ ότι αποχωρούσε» επισήμανε ο Μάσα και συνέχισε: «Επέλεξε να σταματήσει για να μου δώσει την ευκαιρία… και εδώ είναι σχεδόν η δεύτερη πατρίδα μου και είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για να το κάνω αυτό».

Η ανακοίνωση αποχώρησης του «Σούμι» το 2006 έδωσε την ευκαιρία στον Μάσα να παραμείνει στη «σκουντερία», καθώς είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο για το 2007 ο Φινλανδός Κίμι Ραϊκόνεν.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, ο Μάσα άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να «τρέξει» σε ένα άλλο πρωτάθλημα. «Κατάφερα να πραγματοποιήσω πολλά όνειρα και είμαι πολύ περήφανος για την καριέρα μου» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Πέτυχα πολλά περισσότερα απ’ όσα περίμενα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024