Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
4 ανησυχητικά σημάδια για τη σχέση με την πεθερά σου

4 ανησυχητικά σημάδια για τη σχέση με την πεθερά σου

...

Οι παρεμβατικές, επικριτικές, εξουσιαστικές και υπερβολικά ζηλιάρες πεθερές δεν είναι κάτι καινούργιο και οι περισσότερες φίλες σου, θα έχουν να διηγηθούν τουλάχιστον μια περίπτωση που ένιωσαν αδικημένες. Η αλήθεια είναι ότι το να μοιράζεσαι την καρδιά του αγαπημένου σου με την μητέρα του μπορεί να σου κάνει τη ζωή λίγο έως πολύ δύσκολη. Και αυτό λόγω των επικρίσεων που συχνά συνοδεύουν σχεδόν όλα όσα κάνεις, από την ανατροφή των παιδιών και τα οικογενειακά θέματα μέχρι και το πως στρώνεις το κρεβάτι.

Η οικογενειακή σύμβουλος Δρ Κάρλα Ντάνμπαρ δήλωσε ότι ως πεθερά – με 4 διαφορετικές νύφες – αλλά και ως θεραπεύτρια που έχει ακούσει και δει πολλές διαμάχες, κατανοεί πόσο ενοχλητικές μπορούν να είναι ορισμένες πεθερές.

«Έχω μάθει ότι η προνομιακή μας θέση, ως μητέρες, θα πρέπει να μην μας οδηγεί να παρεμβαίνουμε στη ζωή των παιδιών μας – ειδικά με έναν τρόπο που θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις που έχουν χτίσει», εξηγεί η Δρ Ντάνμπαρ.

Υποστήριξε ότι οι μητέρες δεν πρέπει ποτέ να ωθούν τα παιδιά τους να επιλέξουν μεταξύ αυτών και των συζύγων τους. «Αν τους έχουμε αναθρέψει σωστά, θα πρέπει τώρα να είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε το έργο μας στην πράξη και να είμαστε υπερήφανες για τον καθοριστικό μας ρόλο στην ανατροφή των παιδιών μας. Τώρα κάνουν τις δικές τους επιλογές και οφείλουμε να τους δώσουμε την ευλογία μας» προσθέτει η Δρ Ντάνμπαρ. Όσο για τις νύφες, η Δρ Ντάνμπαρ ισχυρίζεται, πως μπορείτε να εντοπίζετε τον κρυμμένο επικείμενο κίνδυνο δίνοντας λίγο παραπάνω προσοχή στα παρακάτω προειδοποιητικά σημάδια:

«Μπορεί να νομίζουμε πώς είμαστε οι καλύτερες μαγείρισσες, αλλά επιτρέψτε στους γιους σας να προσαρμοστούν γευστικά στις μαγειρικές ικανότητες των συζύγων τους, όποιες κι αν είναι αυτές», λέει ο Δρ Ντάνμπαρ.

1. Λένε πάντα στους γιους τους, ότι μαγείρεψαν ή μαγειρεύουν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να είναι πολύ πεινασμένοι μιας και εσύ δεν ξέρεις να μαγειρεύεις.

«Μπορεί να νομίζουμε πώς είμαστε οι καλύτερες μαγείρισσες, αλλά επιτρέψτε στους γιους σας να προσαρμοστούν γευστικά στις μαγειρικές ικανότητες των συζύγων τους, όποιες κι αν είναι αυτές», λέει ο Δρ Ντάνμπαρ. Παρεμβαίνοντας με αυτό τον πλάγιο τρόπο, εκείνοι θα θέλουν να επισκέπτονται την μητέρα τους και να απολαμβάνουν το φαγητό τους, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τις συζύγους τους να αισθάνονται αδικημένες και να αμφιβάλλουν για τη δυνατότητά τους να ικανοποιήσουν γευστικά τον ουρανίσκο τους».

2. Επιβλέπει το κολάρο του γιου της και προσφέρεται να του πλύνει τα λευκά για να αστράψουν, ενώ χαϊδεύει με τα δάχτυλά της τα έπιπλα όπως περνά, προφανώς ελέγχοντας τη σκόνη.

Η Δρ Ντάνμπαρ δήλωσε ότι ένα κοινό σημείο των πεθερών που ψάχνουν τρόπους να αναμειγνύονται (ή αλλιώς να χώνουν τη μύτη τους). Συχνά κριτικάρουν την ικανότητά της νύφης τους να διαχειριστεί το νοικοκυριό της. Αυτό μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση για τις εργαζόμενες γυναίκες και ειδικά για εκείνες που είναι και μητέρες. «Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι είμαστε οι καλύτερες νοικοκυρές και κανείς δεν πλένει, σιδερώνει ή καθαρίζει όπως εμείς και μερικές φορές το παρακάνουμε, προσπαθώντας να το αποδείξουμε όχι μόνο να τους γιους μας αλλά και στις συζύγους τους».

3. Ανοίγει τα ντουλάπια της κουζίνας όταν σας επισκέπτεται

Θέλει να δει πως ζουν ο γιος και τα εγγόνια της, να προσδιορίσει το αν περνούν καλά. Προσπαθεί, λοιπόν, να σας υποδείξει ποια προϊόντα να αγοράσετε ή να σας κριτικάρει για το πόσο λίγο ή πολύ φαγητό βρίσκεται εκεί μέσα προσπαθώντας να υπογραμμίσει πώς είστε μια γυναίκα που δεν μπορεί να οργανώσει το σπιτικό της ή πως είστε σπάταλη».

4. Επισκέπτεται «τυχαία» το σπίτι σας ή θέλει να περνά εκεί το χρόνο της

Δεν σέβεται την αξία του ποιοτικού χρόνου του γιου της με την σύζυγο ή την οικογένειά του αν θέλει να ζει συνεχώς ανάμεσά σας. «Προτείνω να κρατάτε σε αρκετή απόσταση τους γονείς, ώστε να αφήνετε τη σχέση σας να αναπνέει και να σχηματίσετε τις δικές σας οικογενειακές αξίες», ενθαρρύνει η Δρ Ντάνμπαρ.

gamos.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024