Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
EWG προς Αθήνα: Τελειώνετε με τα προαπαιτούμενα

EWG προς Αθήνα: Τελειώνετε με τα προαπαιτούμενα

Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων που συνδέονται με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ζήτημα του χρέους, επισήμανε το EWG που συνεδρίασε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή Χουλιαράκη. Ωστοσο, ασαφείς είναι ακόμη οι θέσεις των εταίρων για το χρέος, όπως είπε αξιωματούχος της ΕΕ.

Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων που συνδέονται με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ζήτημα του χρέους, επισήμανε το EuroWorkingGroup που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, το EWG κατέγραψε την έως τώρα «μικρή» πρόοδο στην υλοποίηση των 15 προαπαιτουμένων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει στη συνέχεια και πριν το τέλος του χρόνου, η συζήτηση για την εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, πάντως, ο ίδιος αξιωματούχος σχολίαζε ότι οι θέσεις των εταίρων της ευρωζώνης δεν είναι ακόμα σαφείς.

Όσον αφορά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Εurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.

Η θέση της Επιτροπής και των εταίρων στην ευρωζώνη είναι πως η υπόθεση αυτή δεν βοηθά στη διαπραγμάτευση και δεν φέρνει κανένα σύμμαχο στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένοι κύκλοι των Βρυξελλών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024