Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυνατές αναμετρήσεις σε Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία

Δυνατές αναμετρήσεις σε Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία

Το πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα της Ευρώπης, φτάνει στη 3η αγωνιστική του και ήδη δικαιώνει τις προσδοκίες. Στο «Σαν Μαμές» διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής το σπουδαιότερο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Με την αναμέτρηση της Μπάγερν απέναντι στη Βέρντερ αρχίζει το Σάββατο η γερμανική Bundesliga. Με τις εννέα ομάδες που ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στη Serie A να στοχεύουν στο «2 στα 2» και τις δύο εξ αυτών να τίθενται αντιμέτωπες, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα.

Το πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα της Ευρώπης, φτάνει στη 3η αγωνιστική του και ήδη δικαιώνει τις προσδοκίες. Μετά από δύο αγώνες στην Premier League, μόλις τέσσερις ομάδες διατηρούν το απόλυτο και το σίγουρο είναι ότι το βράδυ του Σαββάτου θα περιοριστούν στις τρεις (ίσως και στις δύο).

Κι αυτό γιατί αντιμέτωπες τίθενται η Χαλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θα προσπαθήσουν να κάνουν το «3 στα 3».

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, που φιλοξενεί τη Γουέστ Χαμ. Τα «Σφυριά» προέρχονται από οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την ρουμανική Αστρα και σίγουρα η ψυχολογία τους δεν βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Οσον αφορά την τέταρτη της «παρέας» των πρωτοπόρων, η Τσέλσι έχει ξεκινήσει με δύο νίκες-θρίλερ (στο 87΄ τη Γουότφορντ, στο 89΄ τη Γουέστ Χαμ). Αύριο υποδέχεται τη Μπέρνλι, την ομάδα που πριν από μία εβδομάδα «σόκαρε» τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι», παρεμπιπτόντως, είναι έτοιμοι για σκληρή δοκιμασία, με αντίπαλο την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Premier League:

Σάββατο:
Τότεναμ-Λίβερπουλ
Τσέλσι-Μπέρνλι
Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ
Εβερτον-Στόουκ Σίτι
Λέστερ-Σουόνσι
Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ
Γουότφορντ-Αρσεναλ
Χαλ-Μάντσεστερ Γ.

Κυριακή:
Γουέστ Μπρομ-Μίντλεσμπρο
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
Μάντσεστερ Σίτι 6
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6
Χαλ 6
Τσέλσι 6
Εβερτον 4
Μίντλεσμπρο 4
Τότεναμ 4
Μπέρνλι 3
Γουέστ Μπρομ 3
Γουέστ Χαμ 3
Λίβερπουλ 3
Σουόνσι 3
Γουότφορντ 1
Σαουθάμπτον 1
Στόουκ Σίτι 1
Αρσεναλ 1
Λέστερ 1
Σάντερλαντ 0
Κρίσταλ Πάλας 0
Μπόρνμουθ 0

Στην Ισπανία…

Στο «Σαν Μαμές» διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής το σπουδαιότερο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα.

Οι Βάσκοι αποτελούν πάντα δύσκολο αντίπαλο για τους «μεγάλους», ιδιαίτερα στο γήπεδό τους, και θα προσπαθήσουν να υποχρεώσουν τους πρωταθλητές σε πρόωρη βαθμολογική απώλεια, ενώ οι «μπλαουγκράνα» γνωρίζουν ότι «διπλά» σε τέτοιες έδρες συχνά αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στην έκβαση της μάχης του τίτλου.

Οι Καταλανοί ξεκίνησαν τη σεζόν με ευρεία νίκη (6-2) επί της Μπέτις, αλλά το κυριακάτικο παιχνίδι έχει σαφώς υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας, έστω κι αν η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προβλημάτισε στην πρεμιέρα, γνωρίζοντας την ήττα (2-1) από τη Σπόρτινγκ Χιχόν.

Μετά το άνετο πέρασμα από το «Ανοέτα» την περασμένη Κυριακή, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, υποδεχόμενη στο «Μπερναμπέου» την αποδυναμωμένη Θέλτα. Την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα κυνηγά η Ατλέτικο στην έδρα της «νεοφώτιστης» Λεγανιές, μετά την απροσδόκητη ισοπαλία με την (επίσης «νεοφώτιστη») Αλαβές στην πρεμιέρα.

Σπουδαίο ματς γίνεται στο «Μαδριγάλ», όπου η προβληματική στο ξεκίνημα της σεζόν Βιγιαρεάλ φιλοξενεί τη Σεβίλη. Το «κίτρινο υποβρύχιο» προέρχεται από τον αποκλεισμό από τη Μονακό στα πλέι-οφ του Champions League και φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει την αιφνίδια αλλαγή προπονητή, λίγο πριν την έναρξη της χρονιάς, ενώ οι Ανδαλουσιάνοι στην πρεμιέρα ήταν καταγιστικοί επιθετικά και… τρύπιοι στην άμυνα, στο εντυπωσιακό 6-4 επί της Εσπανιόλ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Μπέτις-Λα Κορούνια 26/8
Εσπανιόλ-Μάλαγα 26/8

Οσασούνα-Σοσιεδάδ 27/8
Εϊμπάρ-Βαλένθια 27/8
Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 27/8
Λεγανιές-Ατλέτικο Μαδρίτης 27/8

Αλαβές-Σπόρτινγκ Χιχόν 28/8
Λας Πάλμας-Γρανάδα 28/8
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 28/8
Βιγιαρεάλ-Σεβίλη 28/8

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 1 αγώνα)
Μπαρτσελόνα 3
Ρεάλ Μαδρίτης 3
Σεβίλη 3
Λας Πάλμας 3
Λα Κορούνια 3
Σπόρτινγκ Χιχόν 3
Λεγανιές 3
Αλαβές 1
Ατλέτικο Μαδρίτης 1
Γρανάδα 1
Μάλαγα 1
Οσασούνα 1
Βιγιαρεάλ 1
Αθλέτικ Μπιλμπάο 0
Εϊμπάρ 0
Θέλτα 0
Εσπανιόλ 0
Βαλένθια 0
Ρεάλ Σοσιεδάδ 0
Μπέτις 0

Στη Γερμανία…

Με την αναμέτρηση της Μπάγερν απέναντι στη Βέρντερ αρχίζει το Σάββατο η γερμανική Bundesliga. Η Μπάγερν φιλοδοξεί να κατακτήσει για πέμπτη σερί χρονιά το πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να αποχώρησε για τηνΜάντσεστερ Σίτι, ωστόσο η διοίκηση της ομάδας βρήκε εύκολα τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Κάρλο Αντσελότι, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου.

Το Σάββατο η Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου φιλοξενεί την Μάιντς με στόχο το καλό ξεκίνημα. Η ομάδα του Ρουρ ενισχύθηκε αρκετά αποκτώντας τον Σούρλε από τη Βόλφσμπουργκ ενώ επέστρεψε ο Μάριο Γκέτσε μετά από τρία χρόνια στο Μόναχο και την Μπάγερν. Την ίδια ημέρα αγωνίζεται και η έτερη ομάδα του Ρουρ, Σάλκε, που δοκιμάζεται στην έδρα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Καλό ματς αναμένεται και στο Μενχενγκλάντμπαχ, όπου η τοπική Μπορούσια υποδέχεται τη Λεβερκούζεν.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Μπάγερν-Βέρντερ 26/8

Αϊντραχτ Φράνκφούρτης-Σάλκε 27/8
Αουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 27/8
Αμβούργο-Ινγκολστατ 27/8
Κολωνία-Ντάρμστατ 27/8
Ντόρτμουντ-Μάιντζ 27/8
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 27/8

Χέρτα-Φράιμπουργκ 28/8
Χόφενχαϊμ-BR Λειψίας 28/8

Στην Ιταλία…

Με τις εννέα ομάδες που ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στη Serie A να στοχεύουν στο «2 στα 2» και τις δύο εξ αυτών να τίθενται αντιμέτωπες, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα.

Λάτσιο και Γιουβέντους μπήκαν «με το δεξί» στη διοργάνωση και θέλουν να «ζευγαρώσουν» τις επιτυχίες τους, ωστόσο μόνο μια θα το καταφέρει, καθώς τίθενται αντιμέτωπες αύριο, στην αναμέτρηση που «ανοίγει την αυλαία» της 2ης ημέρας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση της Νάπολι με τη Μίλαν, με τους «παρτενοπέι» να στοχεύουν στην πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, ενώ η -εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League- Φιορεντίνα υποδέχεται την Κιέβο.

Υπενθυμίζεται ότι στα παιχνίδια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Λάτσιο-Γιουβέντους 27/8
Νάπολι-Μίλαν 27/8

Ίντερ-Παλέρμο 28/8
Κάλιαρι-Ρόμα 28/8
Κροτόνε-Τζένοα 28/8
Φιορεντίνα-Κιέβο 28/8
Σαμπντόρια-Αταλάντα 28/8
Σασουόλο-Πεσκάρα 28/8
Τορίνο-Μπολόνια 28/8
Ουντινέζε-Έμπολι 28/8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)
Ρόμα 3
Τζένοα 3
Κιέβο 3
Λάτσιο 3
Μίλαν 3
Γιουβέντους 3
Μπολόνια 3
Σαμπντόρια 3
Σασουόλο 3
Νάπολι 1
Πεσκάρα 1
Αταλάντα 0
Τορίνο 0
Φιορεντίνα 0
Κροτόνε 0
Έμπολι 0
Παλέρμο 0
Κάλιαρι 0
Ίντερ 0
Ουντινέζε 0

Στη Γαλλία…

Ντέρμπι στο «Λουί Ντε» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος, με τη Μονακό να υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα της πρωτεύουσας, απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, έχει ξεκινήσει τη σεζόν με δύο νίκες, αλλά οι Μονεγάσκοι θα τους υποδεχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την πρόκρισή τους στους ομίλους του Champions League.

Με δύο νίκες έχουν ξεκινήσει το φετινό σαμπιονά άλλες δύο ομάδες. Η Λιόν, με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ σε… οργιώδη φόρμα, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη νεοφώτιστη Ντιζόν, ενώ η Νις έχει δύσκολη αποστολή υποδεχόμενη την πάντα αξιόμαχη Λιλ.

Όσο για τη Μαρσέιγ, που απογοητεύει ξανά στο ξεκίνημα της χρονιάς, επιδιώκει την πρώτη νίκη της φιλοξενώντας αύριο την ουραγό Λοριάν.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος:

Μαρσέιγ-Λοριάν 26/8

Ντιζόν-Λιόν 27/8
Νις-Λιλ 27/8
Νανσί-Γκινγκάμπ 27/8
Καέν-Μπαστιά 27/8
Μονπελιέ-Ρεν 27/8
Μετς-Ανζέ 27/8

Μπορντό-Ναντ 28/8
Σεντ Ετιέν-Τουλούζ 28/8
Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν 28/8

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
Λιόν 6
Παρί Σεν Ζερμέν 6
Νις 6
Τουλούζ 4
Γκινγκάμπ 4
Μονακό 4
Μπαστιά 3
Σεντ Ετιέν 3
Ρεν 3
Λιλ 3
Ναντ 3
Καέν 3
Μονπελιέ 3
Μπορντό 3
Μετς 3
Μαρσέιγ 1
Ανζέ 0
Ντιζόν 0
Λοριάν 0
Νανσί 0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024