Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Λίμνη Ευβοίας
Ηχηρό μήνυμα για ενότητα κι ομόνοια απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από τη Λίμνη Ευβοίας όπου βρίσκεται, μια περιοχή η οποία υπέστη σημαντικές καταστροφές από την πρόσφατη πυρκαγιά.
Ηχηρό μήνυμα για ενότητα κι ομόνοια απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από τη Λίμνη Ευβοίας όπου βρίσκεται, μια περιοχή η οποία υπέστη σημαντικές καταστροφές από την πρόσφατη πυρκαγιά.
«Θα προτιμούσα να έχω έρθει υπό άλλες συνθήκες, αλλά νομίζω ότι αυτός ο τόπος μάς διδάσκει πολλά μέσα σε αυτήν την συγκυρία» τόνισε κατά την αντιφώνησή του ο κ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης.
«Στην ουσία παίρνω δύναμη από αυτή την περιοχή. Όλα αυτά τα έχετε επιτύχει ενωμένοι στα δύσκολα κι άλλοτε και τώρα και με αυτό τον τρόπο μας διδάσκετε πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση, η οποία διαπερνά τον τόπο, η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει σε ρήξη του κοινωνικού ιστού» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος.
«Μόνο με ομόνοια» επισήμανε «μπορεί να το επιτύχει. Όχι ότι υποτιμά κανείς τις επιμέρους διαφορές των δημοκρατικών δυνάμεων. Πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να τις σεβόμαστε. Μπροστά, όμως, στα σημαντικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη συμβολή των ανθρώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των εθελοντών, καθώς, όπως είπε, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε προσωπικά ότι στο μέτρο που του αναλογεί και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον αρμόδιο υπουργό θα συνδράμει στην προσπάθεια αποκατάστασης του περιβάλλοντος στη βόρεια Εύβοια.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Κώστας Μπακογιάννης, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας σήμερα στη Λίμνη σε συμβολικό επίπεδο δείχνει ότι κάτι αλλάζει.
«Έχουμε ανάγκη κάθε βοήθεια» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον δήμο ανταποκρίθηκε άμεσα, ενώ η Διεύθυνση Δασών ήδη προχωρά τις μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα.
Το ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως την Περιφέρεια είναι η ρητινοκαλλιέργεια και η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ρητινοσυλλέκτες που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
