Δημοσκόπηση για την Χίλαρι: Δεν την συμπαθούν, αλλά το 51% θα την ψήφιζε
Στο 51% κινείται το ποσοστό που συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη έρευνα της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι στο 41%, ενώ διψήφιο είναι το ποσοστό του φιλελεύθερου Γκάρι Τζόνσον. Πάντως, η πλειονότητα δεν φαίνεται να συμπαθεί ιδιαίτερα την πρώην Πρώτη Κυρία.
Στο 51% κινείται το ποσοστό που συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη έρευνα της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι στο 41%, ενώ διψήφιο είναι το ποσοστό του φιλελεύθερου Γκάρι Τζόνσον.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Quinnipiac, η τέως υπουργός Εξωτερικών παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις με 45% στην περίπτωση που λαμβάνονται υπόψη και άλλοι υποψήφιοι.
Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει 38%, ενώ τον ακολουθούν ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον (10%) και η υποψήφια του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων, Τζιλ Στάιν (4%).
Το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι 2,5%.
Κατά μέσο όρο, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 47,7% των ψήφων έναντι 41,7% για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics.
Τρεις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις αρχές Αυγούστου δίνουν επίσης στην υποψήφια των Δημοκρατικών ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου.
Η Κλίντον διατηρεί επίσης το προβάδισμα σε όλες τις έρευνες που περιλαμβάνουν τους άλλους δύο υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο, τον Γκάρι Τζόνσον και την Τζιλ Στάιν.
Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ συνεχίζει να απολαμβάνει την στήριξη του 60% των γυναικών ψηφοφόρων και του 77% των ανδρών ψηφοφόρων που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες (Αφροαμερικανοί, ισπανόφωνοι…).
Ωστόσο η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης το έλλειμμα συμπάθειας προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον: η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν συμπαθεί την Κλίντον σε ποικίλους βαθμούς (από το «λίγο» έως το «πολύ» και το «μίσος»).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Οι Μπλέιζερς ετοιμάζουν trade για τον Αντετοκούνμπο»
- Καιρός: Χειμώνας μέσα στον Μάιο – Στα λευκά Πάρνηθα, Καλάβρυτα και Μέτσοβο
- Τα δεδομένα για τον Κίναν Έβανς: Τι ισχύει με το συμβόλαιο και την αποκατάσταση του
- ΔΝΤ: Επικρίνει τις κυβερνήσεις της ΕΕ ότι αγνοούν προειδοποιήσεις για επιδοτήσεις ενέργειας
- Ντάνιελ Κρεγκ: Ξανά στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του
- Την πλήρη αποκατάσταση γέφυρας ανακοίνωσε ο Δήμος Πηνειού
- Σε νέο, πιο προσβάσιμο χώρο η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά
- Το σούπερ-γιοτ που αγνόησε τον πόλεμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442