ΙΚΑ: Χωρίς δανεισμό η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου
Αυξημένα κατά 241,20 εκατ. ευρώ είναι τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές στο επτάμηνο 2016, μια βελτίωση που επιτρέπει στο ίδρυμα να καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου χωρίς δανεισμό. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.
Αυξημένα κατά 241,20 εκατ. ευρώ είναι τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές στο επτάμηνο 2016, μια βελτίωση που επιτρέπει στο ίδρυμα να καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου χωρίς δανεισμό. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.
Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει με ανακοίνωσή του ότι, λόγω καλύτερης πορείας είσπραξης των εσόδων του ΙΚΑ, σε σχέση με τις προβλέψεις και τα έσοδα του 2015, ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος ανακάλεσε προηγούμενη υπουργική απόφαση (32475/1844/27.7.2016) για τη χορήγηση δανείου 150 εκατ. ευρώ από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου, τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και ΤΑΠ-ΔΕΗ, προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ανάκληση του δανεισμού αποφασίστηκε λαμβάνοντας υπόψη:
Τα στοιχεία της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του υπουργείου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα του επταμήνου 2016 του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές αυξήθηκαν κατά 241,20 εκατ. ευρώ ή κατά ποσοστό 4% σε σχέση με τα έσοδα του επταμήνου 2015.
Την πρόβλεψη της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του υπουργείου ότι η σημερινή ταμειακή κατάσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διασφαλίζει πλήρως την καταβολή των συντάξεων.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, που το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις χωρίς δανεισμό» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τα ταλέντα του αύριο στο Summer Camp 2026
- Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τους πυροβολισμούς του 89χρονου σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο
- «Έχω παιδιά»: Ο Τάσος… star, η γιαγιά-δικηγόρος σε δράση και Gen Z τρέλες απόψε στο MEGA
- Για τεράστια στεγαστική πίεση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών
- Διπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε Εφετείο και Πατήσια για τη σύλληψη του 89χρονου «πιστολέρο»
- Κρήτη: Ένας 93χρονος οδηγός παραβίασε ΣΤΟΠ και συγκρούστηκε με μηχανή – Στην εντατική ο ανήλικος οδηγός
- Λίζα Κούντροου: Τι λέει για τους σεναριογράφους στα Φιλαράκια
- Εφετείο: «Υπήρχαν αίματα, αναστάτωση, πανικός» – Μαρτυρία στο in για τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442